“The difference between style and fashion is quality.”

Giorgio Armani

VÅRNYHETER

VÅRNYHETER

Publicerad av Jupiter, 16/01/18

Nu har vi fyllt upp butikerna med vårnyheter från varumärken som Lardini, Stone Island, NN07, Oscar Jacobson, Gaiola, Mason's m.fl
Kom in så berättar vi mer om vårens trender och färger.

Varmt Välkomna

Personalen

Gilla oss

People of Shibuya

People of Shibuya

Publicerad av JUPITER., 01/08/17

People of Shibuya, designar och tillverkar tekniska ytterkläder som inte äventyra din stil. Den ihållande tekniska forskningen integrerar de mest avancerade lösningarna med en oklanderlig passform. P o S tillverkar enastående och mångsidiga plagg för att möta behoven hos den moderna mannen som vill återupptäcka värdena av estetisk tidlöshet. '
Besök hemsidan

Gilla oss

Byxan under utveckling

Byxan under utveckling

Vi har länge väntat på att byxan ska få nya utryck då den i många år nu har stått mer eller mindre still. Eller har det verkligen inte hänt så mycket. Det har puttrat lite hos våra leverantörer under ett par säsonger och vi står nu inför en stor förändring i byxans utformning och passform.

Gilla oss

Made to measure

Made to measure

Publicerad av JUPITER., 18/02/17

”Su misura” eller made-to-measure är kanske det roligaste sättet att köpa kostymer, kavajer skjortor och byxor på. Det betyder kort och gott att du får en betydligt större frihet i detaljerna och en massa valmöjligheter när du väljer tyg, passform. Du kan bland annat bestämma vilket foder och vilka knappar du vill ha samt om kavajen ska vara enkel eller dubbelknäppt. Jupiterbutikerna kan alltid erbjuda servicen made-to-measure på kostymer och kavajer från Gaiola och skjortor från Rossi, Xacus & Eton med någon dags framförhållningPriset varierar beroende på vilket tyg och vilka detaljer du väljer.

Vill du boka en tid gör du det lättast genom att kontakta butiken

Hornsgatan 41 08-84 28 07

Norrlandsgatan 21 08-20 41 41

Sturegallerian 08- 678 41 41

Gilla oss

Underkläder utan Caps Lock

Underkläder utan Caps Lock

Underkläder i sin enkelhet. Vi tycker om när man håller det rent och snyggt så underkläder utan logotypen uppblåst över halva plagget är alltid välkommet. Bread n boxers gör allt från kalsonger till loungewear som vi rekommenderar er att prova. De är fantastiska.

Gilla oss

24/112016

Mer Bilder finner ni här

Gilla oss

KLAPPJAGT

Gilla oss

Harris Wharf London

Harris Wharf London

Publicerad av JUPITER., 06/09/16

Harris Wharf har varit under våran lupp under snart två år och vi har äntligen möjligheten att presentera detta Londonbaserade varumärke i två utav våra butiker (Sturegallerian och på Hornsgatan)

Varumärket grundades av syskonen Giulia & Aldo AcchiardiHarris Wharf London är ett varumärke som vågar vända upp och ner på mångas benämning på hur den moderna mannen och kvinnan ska klä sig.

Även då varumärket är Baserat i London sker produktionen i Turin, där deras familj haft en fabrik sedan 1929. Den här hösten kommer ni hitta en rad olika rockar och kavajer i en härlig flora av filtad ull och härliga kasmirblandningar.


Gilla oss

Circle of friends

Circle of friends

Publicerad av JUPITER., 05/09/16

C.O.F eller Circle of Friends representerar det många letar efter i dagens denimdjungel och sammafattas lättas med två ord, kvalité och kärlek. Varumärket grundades av Per Fredriksson med djupa rötter i denimindustrin som sträcker sig tillbaka till 70talet då han började jobba på Gul & Blå som vi alla känner till.C.O.F är ett renodlat denimvarumärket som inte kompromissar med mycket. Sånt gillar vi!

Gilla oss

Anderson´s

Anderson´s

Varumärkets namn antyder inte riktigt att det är grundat i Italien, men det är precis det som är fallet med Anderson´s.
Grundaren Carlo Valenti var en sann Anglofil och väldigt förtjust i kostymer från Anderson & Shephard, och namnet Anderson är troligtvis en hyllning till detta anrika skrädderi.

Nu har Anderson´s väldigt lite med kostymer att göra. men de gör skärp i världsklass.

Gilla oss

Det började med cowboys från Toscana

Det började med cowboys från Toscana

Publicerad av JUPITER., 02/09/16

Fjärde säsongen på Hornsgatan och första på Norrlandsgatan och i Sturegallerian. Stockholmarna börjar verkligen få upp ögonen för varumärket. Sneakers som dryper av kvalité och håller mer än ett par år är inte alltid det lättaste att få tag på, vi är väldigt glada att vi har lyckats med just det.

Italienska Buttero grundades 1974 i Toscana med målet att göra världens bästa ridstövlar och lyckades på den korta tiden de varit verksamma faktiskt lyckas.
När Mauro Sanis söner involverades i verksamheten för inte allt för länge sen ville de inte vara sämre än farsan och bestämmer sig för att ta fram världens bästa sneakers. Allt som Sanifamiljen tar sig an tycks bli precis så bra som vi vill att det ska vara. Det här är ett familjeägt företag som förstår sig på hur en sko ska göras, kännas och framförallt se ut.
Nu till våren hittar ni Butterofamiljens kollektion på alla våra butiker.


Gilla oss

Diadora Heritage

Diadora Heritage

Publicerad av JUPITER., 18/02/16Alla som har någon form av fotbollsbakgrund minns mycket väl Diadora och deras ikoniska fotbollsskor Minnen som ploppar upp från Gotia Cup och Heden i Göteborg, grusplanerna i Bromma, Skytteholm i Solna. Nortulls BK och matcherna i Bellevue. Mycket nostalgi! I samma vända ploppar Italiens matchtröjor upp och man minns fort ikoner som Baggio, Cannavaro, Pippo & Baresi. I Mars gör Diadora Heritage sitt intåg i Jupiterbutikerna. Mer Info inom kort

Gilla oss

BELSTAFF OUTLAWS

BELSTAFF OUTLAWS

Publicerad av Jupiter, 16/02/16

Han är redan en fotbollslegend, formgivare, modell, och nu kan han även lägga till skådespelare till sin repertoar. Tillsammans med Belstaff gör han sin skådespelardebut i filmen Outlaws.

En kortfilm som även Oscar-nominerade fått äran att Harvey keitel medverkar i. Filmen i sig kanske inte kan mäta sig med Belstaff plaggen, men jackan som Beckham bär talar sitt tydliga språk.

Vi kunde inte motstå jackan som Beckham har på sig i filmen. Det är ett fantastiskt attitydplagg som står sig genom tid. Vi har 3 ex av denna jacka på Jupiter Norrlandsgatan.
Gilla oss

Xacus

Gilla oss

Giro d Stil 2015/09/17

Giro d Stil 2015/09/17

Publicerad av JUPITER., 18/09/15

Vill du se loppet och sändningen i sin helhet så hittar du den på AftonbladetTV

Stort tack till alla deltagare, leverantörer. Jung relations, Presskontakterna, Mathilde J.Lindeberg, My Closet & Stylein,

Vill även på att passa på att tack Men with Style samt Corinne från Corinne & Friends
och Niklas Åkesson för alla fina bilder


Gilla oss

Cykeln är din viktigaste accessoar

Cykeln är din viktigaste accessoar

– Vi ville förändra hur folk ser på cykeln. Den har så stor potential att vara mer än ett bra transportmedel. Du syns verkligen på din cykel runt om på stan, det gör den till en av dina viktigaste accessoarer, säger Christian Linde som driver cykel- och livsstilsmärket Velorbis tillsammans med danske kollegan Kenneth Bødiker sedan 2005.

Den lokala cykelkulturen i Köpenhamn, som räknas som en av världens främsta cykelstäder, och Danmarks starka designtradition märks i allt som Velorbis gör.
Alla modeller är klassiska stadscyklar (på danska bedstemorcykel och bedstefarcykel) där cyklisten sitter upprätt och bekvämt. Bakom tillverkningen står en tysk cykeltillverkare som har en lång tradition av traditionell cykelbyggarkonst. Ramarna sätts samman med så kallade rörkopplingar istället för att, som på billigare cyklar, svetsas samman. Vissa modeller har ballongdäck som ger en naturlig dämpning över till exempel kullersten. Varje cykel har även en krok ovanför pakethållaren för att kunna hänga upp sin väska på under färden. Läder och trä används hellre än plast i detaljer. Traditionell hantverkskonst blandas med modern teknik; till exempel tänds cykellamporna automatiskt när det blir mörkt ute.

Vid sidan om cyklarna designar och tillverkar Velorbis även en rad cykeltillbehör och har tagit fram både cykelkorg och framakethållar som monteras i ramen istället för på styret för att ge bättre balans i svängar.
– Vi ser hela cykeln som ett designobjekt. Sedan 2007 gör vi även en hel kollektion med väskor i läder i samma ride with style-filosofi som cyklarna. Det gör oss till en udda fågel i cykelbranschen. Vi visar hellre upp våra cyklar och väskor på modemässor i Köpenhamn eller Florens än på cykelmässor, berättar Christian Linde.
Designsamarbetena har inte låtit vänta på sig. Louise Vuitton har använt cyklarna i sina fotograferingar och i somras inledde Velorbis ett samarbete med Fritz Hansen. Tillsammans togs limited edition-modellen Arrow Seven 60 fram som en hyllning till de ikoniska stolarna i Serie 7 som firar 60 år i år. När Christian och Kenneth – som själva står för all design – skulle ta fram väskor till samma kollektion, spenderade de mycket tid på ett danskt designmuseum för att inspireras av hur väskorna såg ut i slutet av 1950-talet.

I dag tillverkar Velorbis 5 000 cyklar varje år och har egna butiker i Köpenhamn, Stockholm, Oslo, Stavanger och Bangkok. Men det som i dag är en stor framgångssaga, både design- och affärsmässigt, startade i kölvattnet av en tragedi. I juli 2005 lamslogs Londons kollektivtrafik av ett flertal bomber. Veckorna efter attentaten tömdes stadens cykelbutiker och cykeln blev för många Londonbor det naturliga sättet att ta sig fram i vardagen. Det gällde även Kenneth och Christian som då arbetade som revisorer på Deloitte i London.
– Vi såg affärsfolk i klassiska kostymer och skinnportföljer cykla på mountainbikes och insåg att det fanns ett stort hål på cykelmarknaden som vi nu lägger all vår tid på att fylla.


Fakta: Velorbis

- Velorbis tillverkar exklusiva cyklar för stadscykling, cykeltillbehöver, som korgar i aluminium, samt väskor och accessoarer för modebranschen. Företaget designar och tillverkar även produkter för heminredning. Produkterna har sålts på såväl Illum Bolighus, Illum och Magasin i Köpenhamn som Illum Bolighus och NK i Stockholm. Märket har även haft en pop-up butik på Moodgallerian i Stockholm under 2014 och kommer att utöka med fler återförsäljare i Sverige under 2016.
- De före detta Londonrevisorerna Christian Linde och Kenneth Bødiker startade Velorbis 2005.
- Storsäljarmodellerna är Scrap Deluxe Gents/Ladies och Kopenhagen Ladies samt weekend-väskan i läder.
- Arrow Seven 60 är en limited edition-modell som Velorbis gjort i ett designarbete med Fritz Hansen.
- Modellerna i Giro d´Stil cyklar på är Velorbis toppmodeller Victoria och Churchill Balloon som sedan kommer att säljas på www.velorbis.com efter eventet.

Gilla oss

Giro d´Stil Stockholm

Giro d´Stil Stockholm

Publicerad av Jupiter, 09/09/15

Giro d´Stil Stockholm 2015

Vad: Giro d´Stil är en modevisning där modellerna rullar genom centrala Stockholm i ett cykellopp. Tiden i mål spelar mindre roll – den som cyklar med bäst stil vinner. Varje deltagare tävlar på eleganta stadscyklar och är dressade i kläder från utvalda modevarumärken. Längs banan – i Sturegallerian, på Norrlandsgatan och Hornsgatan – finns depåer med drickstation, pulscheck och stilkontroll.

När: Torsdag 17 september. Start kl. 17.00, målgång ca kl. 18.00.

Var: Start och målgång sker på Stureplan.

Bästa publikplatsen: Stureplan utanför entrén till Sturegallerian (Sturegallerian).


Mer elegans – mindre tempo

Världens mest klädsamma cykellopp går av stapeln i Stockholms innerstad den 17 september. Stadscykeln och det dressade modet är två av de viktigaste trenderna i världens storstäder på senare år. Den moderna kosmopoliten är lika självsäker i sin stil som hen är medveten om sina hållbara vardagsvanor.

Cykeln är redan på god väg att ta över efter bilen som det logiska transportmedlet i staden. Men, låt oss vara uppriktiga med varandra – det är svårt att säga sportcykel och kostym i en och samma mening. Var finns elegansen när stadsbor faller och förstör byxorna på grund av att de inte hinner klicka ur racerpedalerna vid rödljuset? Håll med oss – det måste finnas mer sofistikerade och eleganta vägar att cykla på.

I höstens modebild blir den dressade looken än mer personlig: tvättade kavajer i lediga siluetter ersätter den klassiska kostymen, vi väljer bort chinos till förmån för ullbyxor med lycra i sig, det ger fortsatt stilrena och smala siluetter utan att kompromissa med komforten. Vi provar även nyfiket nya spännande material som, utan att för den delen vara sportiga funktionsmaterial, andas väl när vi rör på oss.

Den moderna kosmopoliten vet när saker och ting verkligen känns rätt – både när vi klär oss och när vi tar oss fram längs stadens gator. När nu Giro d´Stil introduceras görs det i god slow biking-anda. Cykeln och modet får mötas i världens längsta catwalk. 14 deltagare – som är lika delar cyklister och modeller, klädda i några av den dressade modevärldens stilsäkraste varumärken – tar sig an Stockholms gator i världens första cykellopp där elegansen uppe på sadeln korar vinnaren.

För mer info www.girodstil.com

Välkommen att inspireras till en elegantare höst!

Gilla oss

Lardini

Lardini

1978 drog verksamheten igång för Lardini som idag klassas som ett av Italiens mest intressanta konfektionsvarumärken, även om det inte alltid varit självklart. De var egentligen störst på att producera till andra såsom Dolce & Gabbana och Burberry. Nu ser man på marknaden med nya ögon och har de senaste åren valt att stärka sitt eget varumärke. Något som gått mer än väl. Med fokus på oklanderlig passform, komfort och flärd har de snabbt etablerat sig runt om i världen. Det råder inga tvivel om att det är Italienarnas tid nu. Till våren kommer Lardinins kollektion av vändbara ytterplagg RVR landa i alla tre butiker men mer om det då.

Gilla oss

LARDINI RVR

LARDINI RVR

Publicerad av JUPITER., 31/08/15

LARDINI RVR
Italiensk sport möter en lekfull skräddad look.

RVR kollektionen är en nyhet som vi tror kommer att glädja er lika mycket som det glädjer oss. ”RVR” består av en serie vändbara jackor, rockar och kavajer. Att plaggen har två roller att spela gör att livslängden förlängs betydligt.

Lardini gjorde sitt intåg på Jupiter uppe på Hornsgatan 41 förra säsongen och nu har alla tre butiker hoppat på Lardini RVR

”RVR är ett samarbete med italienska "As sustainable as possible", som specialiserat sig på att skapa kläder utifrån återvunna tyger med naturliga infärgningsämnen. Hela idén med konceptet är att spara på tyg genom att utesluta foder och istället låta plaggen vara helt vändbara”

-Olof Enckell Manolo - 2013

Gilla oss

JUPITER

Gilla oss

Handgjorda solglasögon

Handgjorda solglasögon

Under vårt besök på sommarens upplaga av Pitti Uomo i Florens hittade vi vad vi tror är en av sommarens hetaste artiklar. Vi vet ju alla att solglasögonen är en viktig accessoar i varje mans garderob.

Som första butik i Norden har vi glädjen att presentera solglasögon från Italienska David Marc. Alla bågar är handgjorda i Italien och av högsta kvalité.

Vi har 5 modeller i butikerna i dag. Första leveransen är i begränsad upplaga. Så om du vill vara säker på att få rätt modell. Kika in i morgon!

Gilla oss

Vårtecken hos jupiter

Vårtecken hos jupiter

Publicerad av Jupiter, 27/02/15

Det är äntligen dags att hänga in vinterjackor och flanellbyxor på vinden och se sig om efter vårens nyheter. Det finns inte en årstid som vi längtar till så mycket som våren. Vi hävdar att det handlar om att få rotera lite i garderoben och det är precis det vi gjort i våra butiker. Vi kommer presentera en hel del trevligheter denna säsong, Lardini RVR är en sådan.

RVR visar en serie rockar jackor och kavajer som alla är vändbara och snabbt blivit en omedelbar favorit hos personalen.

Vi ska försöka låta bli att tala om vårens trender för att istället fokusera på att klä den moderna mannen, lägga fokus på att bygga upp ett förbannat bra innehåll i din garderob.

Det vi kan säga är att våren alltid är lite ledigare och mer kravlös då temperaturen stiger i takt med att soltimmarna ökar.Varmt välkomna

Gilla oss

En kväll för den kräsne skoälskaren

En kväll för den kräsne skoälskaren

Herrskon har blivit en av dem absolut viktigaste delarna i den moderna mannens garderob. Vi på Jupiter är ganska konservativa när det kommer till valet av skor. Vi anser att riktiga skor ska tillverkas för hand, och gärna då ifrån skomeckat i Northamptonshire i England.

Och det är precis vad Loake gör.

Onsdagen den 29 oktober hade vi tillsammans med Loake att sätta skon i absolut fokus i vår butik på Norrlandsgatan. Loake kommer att ha representanter från varumärket samt en auktoriserad skomakare på plats. Vi kommer att visa alla de senaste modellerna samt våra egna MTO skor som är exklusivt tillverkade för oss på Jupiter. Vi kommer även att ha Sverigepremiär för Loake bälten i samma skin som deras skor. Kom in för ett glas och umgås och prata skor med likasinnade skoälskare.,

Under kvällen gavs du möglihet att kunna beställa skor mycket förmånligt och även vara med att tävla om skovårdslåda. De tre först som köper skor får även ett par skoblock. Så det är alltså ett ypperligt tillfälle att införskaffa höstens nya skor.

Gilla oss

Höst 2014

Höst 2014

Publicerad av JUPITER., 20/10/14

Mode tolkas på väldigt många olika sätt och detta är även sant när det kommer till våra tre butiker Norrlandsgatan Hornsgatan och Sturegallerian.

De tre butikerna är som bröder ur samma familj men olika förnamn.

Grunden är ungefär den samma men varje butik ska ha sina egenheter. Detta kan vara i form utav några unika varumärken, tillställningar som vi anordnar eller hur inköpen för vissa varumärken ser ut. Det som gör oss till en familj är vårt synsätt på hur vi jobbar med våra kunder för att få dem att uppleva ett genuint och ärligt bemötande. Vi älskar det vi gör och hoppas att ni uppskattar vårt arbete.


Hösten är den absolut roligaste årstiden att jobba med. Det kan ha den enkla förklaringen att det helt enkelt finns så mycket mer att jobba med.
Färgpaletten känns sobert snygg och vädret tillåter oss att bära mer.

Detta kanske bara gäller de mest inbitna klädfantaster, men vi vill gärna smitta av oss av den känslan då kylan börjar göra sig påmind.

Vi tittar mer åt mjukare kvalitéer och former samt hybridplagg som fyller en funktion samtidigt som det är snyggt att ha på sig.

På varumärkesfronten finns även där lite nyheter i form av BARK på Norrlandsgatan. Rosi & Ghezzi på Sturegallerian & Norrlandsgatan samt Lardini på Horsgatan. Nytt för denna säsong är även att Buttero kommer att finnas på alla tre butiker.

Gilla oss

Måttsytt med Gaiola

Måttsytt med Gaiola

Publicerad av JUPITER., 02/10/14

Mr. Gaiola på plats hos Jupiter

Äntligen så kommer det bli ett kärt återseende hos Jupiter. Nu kommer skräddarmästaren Benedetto Depetrillo från Gailola på besök.
I våras så var Benedetto och hans son Fabrizio hos oss för att måttsy kostymer under två dagar. Vi tog emot bokningar från våra kunder för att komma och få sina kostymer måttade av Mr. Gaiola själv. Efterfrågan har vart stor sen dess.

Den 2:a Oktober hade vi glädjen att ha honom på plats igen.

Så här går det till.
Benedetto och hans son börjar med att ta dina mått samtidigt som dem lyssnar till dina önskemål på hur du vill att kostymen ska utformas. Man väljer ut modell och axeltyp, kollar vilken typ av knäppning man vill ha och hur fodret ska se ut. Det kanske roligaste momentet sparar man till sist, att välja vilket tyg man vill ha. De använder sig av de absolut finaste tygkvaliterna som finns idag. Allt ifrån Loro Piana till tyger från Savile Row.

Kort om Gaiola som varumärke.
2009 var året då skräddaren Benedetto Depetrillo lanserade sitt varumärke Gaiola. Det välskräddade varumärket från Napoli har lovordats av många finsmakare inom området sedan dess. Vi kan bara lyfta på hatten och instämma.
De mjuka napolitanska axlarna, de handsydda detaljerna och de fantastiska tygerna talar för sig självt när man hänger på sig en Gaiolakvaj eller kostym för första gången

Gaiola handlar om tradition och respekt för ett genuint hantverk som så ofta kopplas samman med skräddarstaden Napoli. Eller som Benedetto själv beskriver det ”Att bära Gailo är som att upptäcka elegansen i det Gamla Napoli men sett med nya ögon”

Gilla oss

GRATTIS BARON!

GRATTIS BARON!

Som nyhet hos oss på Jupiter i år så hittar ni väskvarumärket Baron. Och som grädden på moset så går Baron och vinner priset som årets accessoarmärke i tidningens Cafe. Men detta är ingen slump. Varumärket är utan tvekan helt rätt i tiden både med design och uttryck. Ni finner ett skräddarsytt urval av deras kollekton i våra butiker på Sturegallerian och på Norrlandsgatan. I bildgalleriet bredvid hittar du samtliga modeller som vi jobbar med.

Baron grundades 1978 med ambitionen att skapa väl utformade väskor, gjorda för att användas om och om igen. Det började med läder portföljer och weekendväskor, men snart kom det att omfatta canvas kollektion, med väskor och fodral som är speciellt gjorda för jakt.

En av bröderna Adelswärd är en hängiven jägare och den andra inom modebranschen. Så när tillfället kom 2012 att ta över bolaget och driva det vidare med deras kunskaper så kund de inte motstå. Bolaget är i dag ett familjebolag som drivs med hjärta och själ att göra de bästa väskorna i tiden.

Välkomna in att kika på vårat urval av deras fantastiska väskor.

Gilla oss

JUPITER CUP

JUPITER CUP

Publicerad av JUPITER., 19/09/14

Solen sken över Stockholms GK denna eftermiddag när våra golfare slog ut i septembervärmen. Banan skulle visa sig vara väldigt svårspelad, men trots detta bjöds det på hole in ones och glada miner från hela sällskapet.


Stort tack till hela sällskapet och ett stort grattis till Niklas som tog hem pokalen i år!

Mer bilder hittar ni här

Gilla oss

BARK

Publicerad av JUPITER., 09/09/14

Stickat i världsklass är vad du får när du drar på dig ett plagg från BARK som är ett nytt varumärke på Norrlandsgatan. Kollektionen består av tjockstickade cardigans samt långa koftor som är härligt tunga och väl fodrade. Egentligen är plaggen mer byggt som en jacka och fungerar utmärkt som komplement till vinterjackan.

Gilla oss

C.O.F (Circle Of Friends)

Gilla oss

Italiensk yrkesstolthet med en kvinnas touch.

Italiensk yrkesstolthet med en kvinnas touch.

Publicerad av JUPITER., 29/03/14

I år presenterar vi stolt ett nytt konfektionsmärke på Hornsgatan 41. Tombolini har gjort sig känt som ett nyskapande varumärke med starka italienska rötter och en tydlig identitet.

Trots Tombolinis relativt unga ålder finns det en utarbetad tanke och vision för varumärkets framtid. Hela kollektionen produceras i Italien och ska vara fusion av det moderna snittet, och den gamla anrika yrkesstoltheten. ”Framtiden finns i historien” är deras ledord. Och vi tar dem på dem orden.
Varumärket har alltid funnits i familjen och styrs idag av Fiorella Tombolini från den lilla staden i Urbisaglia i östra Italien där varumärket har sitt ursprung.
Fiorella har med bravur förvandlat Tombolini till ett utav Italiens mest intressanta varumärken.

Flera spännande linjer kommer finnas representerade hos oss under våren. Vi ser framför allt fram emot deras Zero gravity kollektion med vindlätta välbalanserade kostymer och den mer uttrycksfulla, lekfulla och vågade Flying kollektionen.

Gilla oss

Vårtecken

Vårtecken

Våren knackar på dörren och vi kan äntligen plocka fram den tunna scarfen igen. Har du ingen kan du passa på att besöka våra butiker för en uppdatering, du kan aldrig ha för många. Just nu är det kanske den viktigaste accessoaren i den moderna mannens garderob. välj något som sticker ut, gärna mönstrat och försök addera lite färg

Gilla oss

Vi vann årets herrbutik!

Vi vann årets herrbutik!

Tomas Färnqvist Publicerad av Tomas Färnqvist, 01/01/14

Modegalan 2013 ägde rum den 5 november på Cirkus i Stockholm.

Jupiter Sturegallerian vann priset som årets herrbutik. Förutom vi var även Linnegatan 2 i Göteborg och Careofcarl.com nominerade i klassen årets herrbutik. Motiveringen från juryn lyder:

Med fokus på kunden erbjuder Årets Herrbutik ett utbud av starka varumärken för både vardag och fest, en service som sticker ut, engagerade medarbetare som är utpräglat intresserade av mode och en trevlig shoppingupplevelse.
Vinnaren är väl etablerad bland kundkretsen och har med åren byggt upp en stadig försäljning med bra lönsamhet och blivit en starkt lysande stjärna på modehimlen.

Vi är fantastiskt stolta och glada för vinsten och tackar alla som stöttat oss i vått och torrt.

Gilla oss

Hornsgatans cigarrkväll i bilder

Hornsgatans cigarrkväll i bilder

Publicerad av JUPITER., 15/12/13

Eton och Cigarrkungen Aldo kommer på besök på Hornsgatan 41 den 18 Dec. vi vill självklart dela den här kvällen med våra vänner och kollegor. Det kommer att rökas Cigarrer snackas Skjortor och drickas ädla drycker med våra vänner från Eton. Vi vill passa på att tacka för året som gått, samt hålla en sen releasefest för Eton som tog sig upp på Söders höjder och in i vår butik på Hornsgatan inför den här säsongen.Gilla oss

Loake especially made for Jupiter

Loake especially made for Jupiter

Publicerad av JUPITER., 01/12/13

Vi har de senaste året haft ett ett samarbete med Loake, där vi varje säsong tar fram ett par favoritmodeller i som bara säljs i våra butiker. I år blev det mer än vanligt och vi har 5 modeller till förfogande.

Gilla oss

SORRY, WE DONT DO STUDENTKOSTYMER

SORRY, WE DONT DO STUDENTKOSTYMER

Tomas Färnqvist Publicerad av Tomas Färnqvist, 15/11/13

Kostymen skall inte bara bäras för ett tillfälle. Vi har istället valt att inte bara hitta en bra kostym för din student utan förhoppningsvis för ett par år framöver.
Studenten närmar sig med stormsteg och ångesten för hur man ska klä sig växer för varje kryssad dag i kalendern. Många har stått inför detta och vet hur jobbigt det kan vara.

På Jupiter har du en hel skara trevliga människor som kan bidra med oklanderlig kunskap när det kommer till att välja den perfekta munderingen till många tillfällen framöver, inte bara studenten.
Själv hade en tydlig bild av hur jag skulle se ut, och det var Al Pacino i Scarface som stod för inspirationen. Desamma gällde mina vänner. Vi stod på trappan till Norra Real redo att springa ner för trappan med skjortkragar utanför kavajlappellen och hela världen låg för våra fötter, salongsberusade efter champagnefrukosten i en ny fin kostym.

Idag hade jag nog valt en annan kostym en annan skjorta ett annat par skor, och kanske inte bälgat i mig en pava champagne så oansvarigt som jag och många andra gjorde. Men vi skulle ju ta studenten.

Jag visste inte att det skulle komma att bli första och sista gången jag bar den kostymen, den skjortan, och de skorna. När jag köpte den var det min mor som hade sista ordet och även höll stod för finansieringen. Innerst inne så hatade jag den. Inte för att den var ful utan för att det var min mor som fick sista ordet. Fast vid närmare eftertanke så var den faktiskt ganska ful också.

Nu är det en ny kull som ska lämna skolans trygga vagga och man gör det gärna så snygg som man bara kan bli. Det finns inga ursäkter, det är en viktig dag. Kostymen eller kavajen du beslutar dig för att bära kommer att sitta kvar i ditt minne, tills den dagen du inte springer längre.

Att klä sig rätt är en konst som inte alla män besitter. Men man kan ha vissa saker i åtanke som underlättar.

Tänk dig att du springer in i din värsta fiende en dag. Alla har någon, vare sig det är han från tredje klass eller någon annan du korsat väger med under din resa igenom livet. Föreställ dig i alla fall att du möter honom och du är uppklädd till tänderna. Sådär så att det sticker i ögonen på honom. Det är en fin känsla. Det finns många ordspråk som kan hjälpa dig igenom livet. Men det finns ett som kanske passar in extra bra i just detta sammanhang.

”Dress like you´re going to meet your worst enemy today”

Detta kan tillämpas på varenda dag i resten av ditt liv men kommer nog inte passa bättre in än på den här dagen.

Den här helgen kommer det att finnas lite trevliga erbjudanden som kan komma att användas som argument emot motstridiga föräldrar som håller i den där förbannade plånboken. Självklart hjälper vi även pappa. Det är ofta han som har det största behovet av vår expertis

Gilla oss

Alla butiker ombyggda och klara

Alla butiker ombyggda och klara

Publicerad av JUPITER., 01/11/13

Vi kommer självklart bjuda in till nyöppningskalas så se till att får vårat nyhetsbrev så ni inte missar en inbjudan. Det går självklart också att följa oss på Facebook och på våra Instagramkonton.
JUPITERINSTAGRAM, HORNSGATAN41 & JUPITERSTUREGALLERIAN

Varmt välkomna

Gilla oss

Kväll för den kräsne skoälskaren

Kväll för den kräsne skoälskaren

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 03/10/13

Kväll för den kräsne skoälskaren.

Fredagen den 18 oktober bjöd vi på jupiter sturegallerian på skokväll. Det var en mycket lyckad event och kommer med all sanolikhet att dyka upp under våren igen i någon av våra butiker.

Herrskon har blivit en av dem absolut viktigaste delarna i den moderna mannens garderob. Vi på Jupiter är ganska konservativa när det kommer till valet av skor. Vi anser att riktiga skor ska tillverkas för hand, och gärna då ifrån skomeckat Northamptonshire i England.
Och det är precis vad Loake gör.


Loake grundades av bröderna Thomas, John och William år 1880 i hjärtat av den Engelska skomakarindustrin, Northamptonshire. Med iden att tillverka så vackra, bekväma och hållbara herrskor som möjligt. Det har man idag gjort genom fem generationer av skomakare.

Loake kommer att ha representanter från varumärket samt en auktoriserad skomakare på plats. Vi kommer att visa alla de senaste modellerna samt våra egna MTO skor som är exklusivt tillverkade för oss på Jupiter. Kom in för ett glas och umgås och prata skor med likasinnade skoälskare.
Vi kan också utlova fina erbjudanden från Loake under kvällen, det är alltså ett ypperligt tillfälle att införskaffa höstens nya skor.

Jupiter i Sturegallerian.


Gilla oss

Dress like your gonna meet your worst enemy today

Gilla oss

Rosi & Ghezzi

Gilla oss

L.B.M

Gilla oss

Fashion is never finished.

Gilla oss

Loake

Gilla oss

Oscar Jacobson

Gilla oss

Lardini

Gilla oss

Loggor

Micke Alm Publicerad av Micke Alm, 02/10/10

Gilla oss

En pålitlig ulleverantör

En pålitlig ulleverantör

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 17/09/10

Om jag säger ”Wolsey” är sannolikheten nog rätt stor att det dyker upp en bild av ett par rutiga ullstrumpor på en anonym tjänsteman i ditt huvud.

Och det är väl inte direkt fel, men faktum är att strumpor bara är en liten del av sanningen om detta företag, som faktiskt funnits sedan mitten av 1700-talet och hängt med på såväl expeditioner till Sydpolen som på kungliga jaktrundor.

Och nu finns Wolsey hos oss på Jupiter med en lite yngre, skräddad kollektion, som tagits fram av designern Richard Bengtsson.

Richard har lyckats borsta bort tjänstemannakänslan, utan att för den sakens skull offra den tidlösa känslan av kvalitet. Det är vi glada för. ”Nya” Wolsey framstår som en pålitlig ulleverantör med stil.

Gilla oss

Mode och golf

Mode och golf

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 14/09/10

Så självklart var vi med på tidningens Cafés golftävling även i år. Den här gången i sällskap med Lab, Oscar Jacobson och Wolsey. Själva hade vi en bra dag på banan. Det såg det ut som de andra också hade – inte minst de som vann presentkort till våra butiker.

Gilla oss

Project NN07 är här

Project NN07 är här

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 01/09/10

Det är han som ligger bakom kollektionen, som passar oss som hellre lufsar fram än springer mellan möten.

Det är kläder som trivs med sig själva. Som är snygga just för att de inte anstränger sig så mycket.

Och som vanligt med NN07 är passformen enastående. Dessutom blir plaggen bara trevligare med tiden. Inbodda istället för utslitna.

Gilla oss

Tillbaka till Sydpolen

Tillbaka till Sydpolen

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 12/08/10

Vi på Jupiter är stolta över att idag, 100 år senare, få presentera de koftor, tröjor, jackor och byxor som bars av kapten R.F Scott och hans medarbetare. Det är omöjligt att inte bli fascinerad över hur oerhört snygga dåtidens funktionsplagg var.

Då kollektionen är begränsad räknar vi med att plaggen kommer att finnas i butikerna ungefär två veckor, från och med idag 22 oktober, men de kan förstås ta slut tidigare.

Kläderna fick hur som helst gott betyg av kaptenen för expeditionen. I ett brev från 1911 skrev han: ”I have much pleasure in informing you that the Wolsey Woollen Goods supplied to this Expedition by you have been highly satisfactory. The materials are excellent for our purpose, and I am very grateful for this careful attention you have paid to all the details.”

Mer behöver inte sägas.

Gilla oss

Nomadiska NN07

Nomadiska NN07

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 27/05/10

Årets kollektion är inspirerad av nomaderna Brahim, Ali och Mimmid, som också är modeller i den ambitiösa katalogen. Ökenlandskapet passar för övrig perfekt för NN07:s chinos, linneplagg och blekta färger. Kolla själv på bilderna uppe till höger.

Gilla oss

Paul Smith livar upp

Paul Smith livar upp

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 17/04/10

Det tycker i varje fall vi på Jupiter, som just nu är väldigt förtjusta över vad PS-kollektionen har att erbjuda.

Det är en kollektion som har nära till skratt och tar lätt på tillvaron, ja, den är lite grann som våren när den är som bäst – kravlös och okomplicerad.

Materialen är lätta, färgerna är ljusa och svala, svagt gröntonade, rosa och blå, och mönstren är som vanligt bedårande. Det handlar kort sagt om plagg som man blir glad av och som det är lätt att känna sig hemma i.

Gilla oss

TERAPI MOT KOSTYMFOBI

TERAPI MOT KOSTYMFOBI

Publicerad av Jupiter, 07/04/10

Det enda som är lite tråkigt, i varje fall här uppe i Skandinavien, är att många har alldeles för stor respekt för kostymen. Nästan så att de är rädda för den.

Vissa använder den plikttroget som en uniform. Andra undviker den så länge de kan. Tills det kommer en dag då de inte kan gömma sig längre. Det kan vara en festinbjudan med ”Klädsel: kavaj” eller ett nytt jobb med en gammal klädkod. Motvilligt klättrar kostymfobikern in i de mörkgrå byxorna och kavajen; klumpig, handsvettig och allt annat än elegant, eftersom elegans kräver att man trivs i sina kläder.

Det är med kostymer som med hundar. Man ska aldrig visa att man är rädd för dem. I sådana fall tar de kommandot direkt och du förvandlas till ett värddjur för din kostym. Och när det är kostymen som bär dig, istället för tvärtom, är det omöjligt att trivas, vilket garanterat kommer att synas.

Även om vår kärlek till kostymen är reservationslös, så kan vi faktiskt förstå att en sådan sak som kostymfobi kan uppstå. För det första har vi förlorat traditionen att bära kostym här i Europas utkant. För det andra finns det alldeles för många dåliga, illasittande och tråkiga kostymer i omlopp. För det tredje är kunskapen i många butiker ofta undermålig. För det fjärde är högkvalitativa kostymer inte sällan väldigt dyra.

Så ska det ju inte behöva vara. Därför tog vi tog kontakt med våra kompisar på butiken Hugo och några kreatörer vi gillar. Vi frågade om de tyckte som vi och om de ville vara med och ändra på saken. Det ville de.

Sagt och gjort. Efter ungefär ett år av diskussioner, skissarbete och samtal med en rad leverantörer hade vi fått fram en kollektion som motsvarade våra krav. Vi döpte varumärket till Adverb, för att understryka att det handlar om kläder som ska användas, inte hänga i garderoben.

Kostymerna från Adverb är sobert formgivna och materialen är valda med omsorg, så att de tål att användas både ofta och länge. Eftersom passform är a och o när det handlar om kostymer, så har vi varit kompromisslösa på den punkten. Dessutom har vi pressat priserna ordentligt.

Adverb är alltså vårt sätt att avdramatisera kostymen och göra det lite enklare för folk att bli kompis med detta plagg. Nu vänder vi oss inte bara till nybörjare, förstås. Adverb är även till för de redan invigda.

Nu låter det förmodligen som om Adverb bara gör kostymer. Så är det inte. Vi har även högkvalitativa skjortor och tröjor skapade enligt samma idé. Plagg som passar finfint till, just det, kostym.

Gilla oss

Adverb

Gilla oss

Våren är blå

Våren är blå

Publicerad av Jupiter, 22/03/10

Ja, just nu har vi fler toner av blått i våra butiker än vi har ord för. Efter en snabb inventering av det nyanlända vårmodet upptäckte vi inte mindre än 22 nyanser.

Så mycket blå kläder och accessoarer har vi nog aldrig tidigare skådat. Det är kul tycker vi, eftersom det är en tolerant färgskala som uppmuntrar till lekfullhet och trivs bra i sällskap med många andra kulörer.

Att blått skulle vara en konservativ och plikttrogen färg tar vi bestämt avstånd ifrån. Färgerna fungerar ju som allt annat här i livet – de blir vad du gör dem till.

En annan tendens är att modet har blivit ledigare. Det är mer medelhav än Themsen. Mer uteservering än bolagsstämma, med ofodrade kavajer, lätt skrynkliga skjortor, scarves och chinos i lite grövre kvaliteter. Dessutom finns det flera roliga hybridplagg, bland annat några sällsynt lyckade korsningar mellan kavaj och jacka från Lab Pal Zileri och Tiger.

Visst, årstiden är välklädd, men inte slätstruken och ängslig. Det är en lite roligare vår helt enkelt. Om du bekantar dig närmare med kollektionerna från till exempel Lab, Adverb eller Nikolaj by Nikolaj d’Étoile så kommer du att förstå vad vi menar.

Gilla oss

Nikolaj flyttar in

Nikolaj flyttar in

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 23/02/10

Med sin allt annat än diskreta framtoning har Nikolaj d’Étoiles sedan starten 2005 varit ett udda inslag i den svenska modefloran.

Utan att skämmas har man använt material som kashmir, angora och chinchilla. Stilen har präglats av såväl Tsarryssland som excentrisk överklass på Rivieran.

Ja, det finns en befriande hedonistisk skamlöshet över detta politiskt inkorrekta varumärke, som symptomatiskt nog startades efter en resa till Monaco.

Men nu visar Nikolaj upp en helt annan sida, med vårkollektionen från underlinjen Nikolaj by Nikolaj d’Étoiles. Här skiftar designern Sandra Karlsson tonläge, från det sorglösa till det vemodiga, nästan melankoliska.

Tygerna är betydligt grövre och plaggen känns använda, som om de hade en historia att berätta. En historia som skulle kunna utspela sig på Rivieran, men inte på lyxyachten, utan i ateljén. Det är lätt att se Picasso framför sig eller en skäggig Hemingway i uppknäppt skjorta vid skrivbordet.Gilla oss

Skor från en annan tid

Skor från en annan tid

Publicerad av Jupiter, 19/11/09

Jag tror att morfar har ett par snarlika bruna brogues, som han haft i evigheter.

När morfar var ung flyttade han till västmanländska Tillberga, för ett jobb som svetsare på järnvägsverkstaden. Swingpjattsmunderingen väckte uppmärksamhet på den lilla orten. En av dem som höjde på ögonen var mormor, som jobbade som kassörska på Konsum.

Mormor och morfar har berättat hur de brukade klä upp sig om söndagarna, för att nyförälskade promenera arm i arm genom samhället. Det finns ett fotografi på dem, där de står uppklädda vid järnvägsstationen. Jäklar, vad de var snygga!

Bilden är tagen på 40-talet. Många år senare hjälpte jag dem att flytta från villan till radhuset, där de fortfarande bor. Det visade sig ganska snart att det var knepigt att få plats med alla möbler. Så jag föreslog att de skulle göra sig av med chiffonjén och två fåtöljer. Mormor, trött av flytten, samlade kraft och spärrade ögonen i mig: ”Du måste förstå … de här sakerna betyder mycket för oss, det var inte som nu, att det bara är att köpa.”

Bortsett från att jag kände mig skamsen blev skillnaden mellan då och nu påfallande I mina morföräldrars Sverige tog det tid att inreda sitt hem. Det tog tid att bygga upp en garderob, så att man kunde klä upp sig om söndagarna. Och man vårdade sina prylar.

I Ikea-landet som jag kommer ifrån kan man skaffa en strykbräda för 39 kronor. En ullcardigan eller ett par skinnskor får man för några hundralappar. De flesta kan handla de här prylarna utan att blinka. Att grejerna inte håller spelar ingen roll, eftersom det inte kostar något att köpa nytt. Om det överhuvudtaget går att reparera prylarna, så är det ändå för dyrt. Nytt är billigare. Ska man vara ärlig kan man konstatera: Nytt är för billigt. Det är någon annan som har betalat för min strykbräda.

Skorna från Loake är inte billiga. Men de är ovanligt fina och gjorda för att användas i många år. Dessutom går de att reparera. De är rentav gjorda för att kunna repareras. Det är därför de är sydda, inte limmade, av hantverkare i skodistriktet Northamptonshire.

När jag går omkring i mina Loake tänker jag att de kommer från en annan tid. Från samma tid som mina morföräldrar. Jag tror att denna tid har framtiden för sig.

Text: Jens Soneryd

Gilla oss

Långsamhet, kvalitet och symbiotiska relationer

Långsamhet, kvalitet och symbiotiska relationer

Publicerad av Jupiter, 05/11/09

Jag ställer cykeln på trottoaren utanför ateljén på Hagagatan i Stockholm. Dörren är öppen, så det är bara att knalla in till den prisbelönta designduon Åsa Göransson och Fredrik Blank.

Jag slår mig ner tillsammans med Fredrik vid ett bord fyllt med post it-lappar, foton och tygprover. Åsa jobbar vidare i rummet intill. Då och då dyker hon in i samtalet, som kretsar kring kvalitet, symbiotiska relationer och vikten av långsamhet.

Fredrik och Åsa började samarbeta redan när de gick på Beckmans designhögskola. De startade Blank 2000, samtidigt som de jobbade som chefsdesigner för Tiger. Sedan 2006 har de lagt all energi på sitt eget varumärke. Men drivkraften är inte att bli stora.

– Det är inget egenvärde att växa. Vi kommer aldrig att producera en väska som är fylld med logotyper. Det vi vill göra är att återta det kvalitativa. Det finns för många PR-koncept utan innehåll. Servicen i butiken är också en viktig del av kvalitetsupplevelsen. Därför jobbar vi långsiktigt med ett fåtal utvalda butiker.

Fredriks väg till modet började med Style Wars – en legendarisk dokumentär om hiphop-rörelsen, med tonvikt på graffiti. För Fredrik var det en avgörande upplevelse, när han såg filmen i början av 80-talet.

– Jag kände direkt att det här vill jag hålla på med. Så det var graffiti det började med för min del. Steget till att börja med kläder var inte så långt, eftersom mode är en självklar del inom hiphopen.

Finns det någon kultur idag som man skulle kunna säga att Blank är en del av?

– Oj! (Skratt) Ja, det är ju inte hiphop i varje fall. Jag skulle vilja säga att vi är del av en nyfikenhetskultur, eller man-är-aldrig-nöjd-kultur …

Fredrik beskriver Blank som sofistikerat, men inte i den vanliga betydelsen.

– För mig har det ingenting med elitism att göra. Sofistikerat handlar om att ha en egen smak, att göra som man vill. Men det är också något finstilt, som att njuta av att någon har en vacker handstil.

Årets höstkollektion heter ”Imagine vain”. Inspirationskällan är den symbiotiska kärleken mellan Yoko Ono och John Lennon.

– Vi har utgått från en rad bilder av Yoko och John. Kollektionens huvudkälla är videon till ”Imagine” där Yoko och John går genom en grön allé, klädda i svart. Det är tyst 45 sekunder innan musiken börjar och sedan kommer de fram till ett helt vitt hus.

Resultatet är en kollektion som kan beskrivas som elegant på ett okonventionellt sätt, med referenser till 70-talet. Som vanligt är dualismen manligt-kvinnligt påtaglig, men hur kommer det symbiotiska temat till uttryck?

– Symbiosen finns i materialen. Vi låter samma material återkomma i båda linjerna. Så även om det är stora skillnader mellan dam- och herrlinjen, så finns det en gemensam grund.

Symbiosen tycks också finnas i Blanks kreativa process.

– Det handlar till 99,9 % om ett bollningsarbete. Vi bollar idéer och kompromissar oss fram, hela vägen till det färdiga resultatet, säger Fredrik

– Ibland är vi inte alls överens, ropar Åsa från rummet intill.

Hon kommer ut i rummet och fortsätter:

– Vi kompletterar varandra, eftersom vi ofta har olika syn på helheten, olika perspektiv.

Om man googlar ”stiltips” får man 122 000 träffar. Det beror förstås på att folk är intresserade av mode, men det finns säkert en hel del nervositet därute också. Jag frågar Fredrik om han har något råd till alla oroliga män.

– Skaffa dig en egen övertygelse. Spring inte ut och handla bara för att det är löning. Gå runt, kolla, prova … Man behöver inte handla så fort man hittar något. Det är bättre att låta det ta tid, låta övertygelsen växa fram. Den här snabbheten idag skapar en oro. Det ska inte gå fort att köpa en kostym, eller att sälja en för den delen.

Så ta god tid på er, när ni besöker butiken för att bekanta er närmare med Blank.

P.S. Vårkollektionen är influerad av nomadfolket Tuaregerna och känns oerhört lovande. Föreställ dig en kostym som varit med om en resa genom öknen. Ungefär så kommer det att se ut.

Text: Jens Soneryd
Gilla oss

Karriären som började med en olycka

Karriären som började med en olycka

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 15/10/09

Inget ont som inte har något gott med sig. På sjukhuset fick Paul nya vänner, som introducerade honom till en helt ny värld av mode, musik, konst och namn som Mondrian, Rolling Stones, Warhol, Kokoschka och Miles Davis. Paul trivdes som fisken i vattnet.

1970 öppnade Paul sin första butik i Nottingham tillsammans med flickvännen Pauline Dyer, som han idag är gift med. Och 1976 presenterade de den första Paul Smith-kollektionen i Paris. Sedan dess har det gått spikrakt uppåt och Paul Smith är fortfarande en av giganterna på den internationella modescenens.

Idag består varumärket av inte mindre än 12 olika kollektioner, som nästan alla produceras i England. Tygerna är brittiska, italienska eller franska. Men viktigast är förstås idéerna, som utvecklas i böcker, som Paul fyller med tankar och material han samlar på sig. ”I never sit down consciously and design […]. I think my main ability is observation and through this I get my ideas”, menar Paul Smith.

Paul Smiths stilregister är tveklöst brittiskt. Formerna är klassiska, men alltid kryddade med en underfundig idé, som ger plagget nytt liv, eller som Paul själv beskriver sin estetitik: ”A curious mind mixing the past and the present, the kitsch and the beautiful, but always with a sense om humour”.

På Jupiter är vi glada över att kunna presentera godbitar från kollektionerna Paul Smith Shoes, Paul Smith PS och Paul Smith Accessories.

P.S. Citaten kommer från Modern Menswear av Hywel Davies.
Gilla oss

Manchesterbyxan slår tillbaka

Manchesterbyxan slår tillbaka

Johan Schulz Publicerad av Johan Schulz, 11/10/09

Hur kunde vi låta det ske?

Manchester är skönt. Manchester kan vara både avslappnat och uppklätt. Man tänker bättre i manchester.

Därför är det med förtjusning vi konstaterar att manchesterbyxan med bestämda kliv är på väg tillbaka till våra garderober i höst. Extra glada är vi att NN07, med sin fingertoppskänsla för passform och kvalitet, har bestämt sig för att satsa på manchester.

Ni som har haft glädjen att bekanta er med NNO7:s chinos kommer definitivt att känna er hemma i deras manchesterbyxor. För er andra väntar en dubbel överraskning.

Gilla oss

NN07

Gilla oss

Den viktigaste stilregeln

Publicerad av Jupiter, 25/09/09

Men varje gång du tar det på dig känner du dig lite vilsen. Det liksom skaver någonstans. Det finns inget vaccin mot framtida felköp. Men det finns en stilregel, som man bör följa slaviskt. Det är att man ska satsa på kläder man känner sig bekväm i. Med ”bekväm” menar vi då inte att plaggen bara är sköna, utan också att man känner sig hemma i själva stilen. Känner man sig det minsta osäker i provrummet finns det bara en sak att göra: avstå.

Det syns när man är obekväm. Och när man är bekväm. Kolla till exempel på Jean-Paul Belmondo i Godards filmer. Egentligen är det inget speciellt med kläderna. Egentligen är han inte särskilt snygg. Ändå ser han alltid extremt bra ut, oavsett vad han har på sig. Det är helt enkelt för att han är så oförskämt bekväm. Han är liksom ett med kläderna.

Stil handlar till 80 % om att känna sig bekväm. Till 20 % om själva kläderna. Därför ägnar vi oss inte åt att sälja på dig kläder som bara är snygga på galgen. Istället vill vi hjälpa dig att bygga en personlig garderob, med användbara plagg som du verkligen kan trivas i. Det är ju då det ser riktigt bra ut!

Gilla oss

Var inte rädd för brunt

Publicerad av Jupiter, 25/09/09

Bruna skor är ju oerhört användbara och kan vara hur snygga som helst i sällskap med till exempel en blå kostym. Dessutom blir ett par grova, bruna läderskor bara snyggare med tiden.

I sommar kan du välja mellan ovanligt många bruna exemplar i läder och mocka från bland annat R.M Williams, Loake, Tiger och Paul Smith.

Gilla oss

Buttero

Gilla oss

R.M. Williams

Gilla oss

Circolo 1901

Gilla oss

ROSSI

Gilla oss

LAB

Gilla oss

Anderson´s

Gilla oss

Ten C

Gilla oss

Mason´s

Gilla oss

Eton

Gilla oss

Bread & Boxers

Gilla oss

Harris Wharf London

Gilla oss

Gaiola

Gilla oss

Stone Island

Gilla oss

Santaniello

Gilla oss

C.P COMPANY

Gilla oss

I don’t do fashion, I am fashion.

Gilla oss

Quality is remembered long after the price is forgotten.

Gilla oss

I do not want to see your socks, but I do want to see your shoes.

Gilla oss

Fashions fade, style is eternal.

Gilla oss

The difference between style and fashion is quality.

Gilla oss

Bäckmans skoservice

Bäckmans skoservice

Se därför till att inte använda dem varje dag, oavsett hur mycket du tycker om dem. Och när sulorna börjar bli slitna beger du dig självklart till Bäckmans skoservice.

Bäckmans skoservice är en klassisk institution som ser till att dina skodon lever längre. Dessutom brukar de vara generösa med goda råd och tips. Bäckmans skoservice hittar du på Nybrogatan 15.

Gilla oss

Följ Jupiter

Det tillkommer hela tiden nya sätt att umgås med Jupiter på. Det är kul, tycker vi. Men även om vi finns både på Facebook och Twitter, så måste vi nog säga att det fortfarande är trevligast att träffas i den gamla vanliga verkligheten.


Gilla oss

Våra varumärken

Hos oss hittar du handplockat mode från varumärken vi verkligen gillar och som inte säger samma sak som alla andra. Dessutom vill vi att det ska hända något, när två plagg möter varandra. Därför erbjuder vi ett mångskiftande stilregister, som tillåter många spännande kombinationer.Integer tristique, nulla in varius gravida, nisl justo faucibus dolor, id rhoncus nunc odio id nisl. Donec hendrerit semper consequat. Aenean sit amet diam sed libero faucibus porta. Pellentesque euismod sollicitudin metus, id molestie est laoreet vel. Duis nisl enim, eleifend id pretium in, auctor eu nulla.

Gilla oss

Saker vi gillar

Saker vi gillar

Den här avdelningen är tillägnad sådant som förgyller tillvaron för oss på Jupiter. Som lilla baren på Riche, och middagsatmosfären på strandvägen 1, korven hos Bruno’s och annat man inte skulle klara sig utan.

Klicka på länkarna till höger för att förkovra dig!


Gilla oss

Nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev är du alltid välunderrättad om vad som händer på modefronten och i våra butiker. Du blir också lite mer ompysslad än alla andra. Du får till exempel förtur till våra realisationer och kan bli inbjuden till både det ena och det andra.

Gilla oss

Kontakt

Hör gärna av dig till oss och berätta vad du tycker om våra butiker och vår webbplats. Vi tar också tacksamt emot tips på varumärken vi borde sälja och fenomen som förtjänar att uppmärksammas på den här sidan. Och vill du ha skötselråd, eller svar på andra frågor, så är det bara att mejla. Vi svarar så fort vi kan.

Gilla oss

Varumärken

Hos oss hittar du handplockat mode från varumärken vi verkligen gillar och som inte säger samma sak som alla andra. Dessutom vill vi att det ska hända något, när två plagg möter varandra. Därför erbjuder vi ett mångskiftande stilregister, som tillåter många spännande kombinationer.

Gilla oss

Om Jupiter

Det var Olle Dahlström som kläckte idén att öppna en modern herrekipering som förenar klassisk konfektion och uppdaterat mode. 1991 öppnade den första butiken i Sturegallerian och snart slog ytterligare tre butiker upp dörrarna.

I slutet av 90-talet ombildades Jupiter till Solo. Men en bra idé tar man inte kål på så lätt. 2002 bestämde sig Olle för att återuppliva Jupiter.

Idag består Jupiter av tre butiker, var och en med sin personlighet, men med samma kärna av kompromisslöst engagemang och humanism à la Olle.

Gilla oss

Sturegallerian

Sturegallerian

-

Gilla oss

Hornsgatan 41

Hornsgatan 41

-

Gilla oss

Norrlandsgatan 21

Norrlandsgatan 21

Gilla oss

Resturang Agnes

Resturang Agnes

08-410 470 19 info@restaurangagnes.com
Norra Agnegatan 43, Stockholm

Gilla oss

Dygnet-runt-öppet

Gilla oss

Nödnumret - tel 08 84 28 07

Gilla oss