“I don’t do fashion, I am fashion.”

Coco Chanel

50-70% PÅ HELA SORTIMENTET

50-70% PÅ HELA SORTIMENTET

Publicerad av Jupiter, 16/01/18

Vi rekommenderar varmt ett besök, om du gillar att kombinera hög klass med lågt pris. Det finns faktiskt en hel del godbitar kvar i butikerna.

Vi startar den 17 januari kl 10:00Varmt välkomna!

Gilla oss

Hösten 2017

Hösten 2017

Publicerad av Jupiter, 20/09/17

Tidigare år har det legat fullt fokus på kostymen, men när den här hösten närmar sig känner vi att det lutar åt lite mindre elegans och en något råare look, over shirten tar stor plats i våra butiker utan vi behöver klä ner oss. Rockarna finns i fler urval än tidigare och gärna med en något mindre polerad känsla. men de stora stegen tar byxan.


Modell : Robert Sandmark

Foto Iza Boëthius www.izaboethius.com/

Styling : Jupiter

Gilla oss

NIGEL CABOURN X PEAK PERFORMANCE SLÄPPS PÅ JUPITER HORNSGATAN

NIGEL CABOURN X PEAK PERFORMANCE SLÄPPS PÅ JUPITER HORNSGATAN

Publicerad av JUPITER., 18/09/17

Jupiter Hornsgatan släpper sammarbetet mellan Nigel Cabourn och Peak Performance den 5 oktober 2017


The art of collaboration is in the happy meeting of minds, methods and materials. Nigel Cabourn – the charismatic British designer known the world over for his utility-inspired clothing – has spent the last 40 years crafting a recognisable look of wide-legged, cotton drill pants rolled up at the hem and worn with workwear jackets in shades of olive, khaki or navy...För mer läsning om sammarbetet klicka här

Gilla oss

Oscar Jacobson tolkar hösten

Oscar Jacobson tolkar hösten

Backdropen till Oscar Jacobson AW 17 är lika snygg som den är fientlig. Bland Brooklyns brownstonehus samlas sjavigt vackra gangsterdandys i jakten på ett annat liv.
Estetiken är samtidigt samlad som den är som spretig. I material som cashmir, alpacka och ull hittar man trots materialens renhet ändå aviga strukturer. Gatans kung bär säsongens signaturer raglandrock, pälskrage och stora rutor.
Tegelhusens skitiga fasader kastar långa skuggor. I gränderna tornar stundtals okonstruerade, stundtals boxiga, siluetter upp sig. De radar lager på lager efter varandra i lätt twistad 70-talsretro.
Den mörka gangstern hos Oscar Jacobson blandar ibland upp sin råbarkade attityd med ett lättare sinne. Mjuka, halvfodrade dubbelknäppta ullrockar andas urban sportif och lätta metalliska material blänker ikapp med de vulgära jättebilar som stryker fram på gatan utanför.

En samtida young mob med ett mörkt sinne och en ännu mörkare stilkompass. Andas in rökig kalluft och låt ankelbootsen eka mellan kåkarna. Och akta ryggen.

Gilla oss

@jupiterstores

@jupiterstores

Publicerad av JUPITER., 23/08/17

@Jupiterstores

Gilla oss

People of Shibuya

People of Shibuya

Publicerad av JUPITER., 01/08/17

People of Shibuya, designar och tillverkar tekniska ytterkläder som inte äventyra din stil. Den ihållande tekniska forskningen integrerar de mest avancerade lösningarna med en oklanderlig passform. P o S tillverkar enastående och mångsidiga plagg för att möta behoven hos den moderna mannen som vill återupptäcka värdena av estetisk tidlöshet. '
Besök hemsidan

Gilla oss

Skjortor på frammarch

Skjortor på frammarch

Publicerad av JUPITER., 15/06/17

Xacus skjortor kan vara en utav Jupiters störta hemligheter. Varumärket har under nästan sju år fått växa till sig i våran lilla låda på södermalm men har nu spritt sig vidare till både Norrlandsgatan och Sturegallerian. Många har försökt att få till det rätta uttalet av Xacus (ksa kus) och nu vet ni. Det kommer att rulla från många utav våra medarbetare och vänner framöver.

Gilla oss

The grand suit(e) experience

The grand suit(e) experience

Publicerad av JUPITER., 28/04/17

Torsdagen och Fredagen den 11 & 12 Maj kommer Jupiter och Oscar Jacobson flytta in i Haymarket by Scandics svit 810.
Vi bjuder in er till en ny upplevelse där du som våran gäst har möjlighet att vara med i processen i att skapa din egen kostym. Allt från tygval, knappar och självklart passform. Allt detta med drinkar, snittar, champagne & dina bästa vänner som sällskap om du så vill. Varje provning tar ungefär en timme, vill ni komma fler personer avsätter vi självklart mer tid.

11/5 12:00 - 21:00
12/5 12:00 - 17:00

Vid intresse bokar ni en tid hos oss så tar vi hand om dig och ditt sällskap på bästa sätt. Vill ni sedan äta en bit mat eller flytta ner i baren ordnar vi självklart det för er.

För mer info ring 08 84 28 07 eller maila oss på booking.haymarket@jupiter.se

"The Grande Terrace Suite" 810
"Vår grand terrace suite ligger högst upp i huset och är vår vackraste tvårumssvit med sovrum, stort vardagsrum med soffgrupp och matsalsbord samt en privat takterrass på 97 kvm. Roséguld, trägolv och specialdesignade tapeter samt alla bekvämligheter som behövs för en avslappnad vistelse."

Den 12/4 kl 19:00 avslutar vi genom att bjuda in till Coctails på 810
12/4 19:00 - 22:00 (För förfrågningar och intresseanmälan)
vänligen maila
mattias.lomakka@jupiter.se

Gilla oss

NN.07 Firar 10 år i med Kubanska smaker som inspiration

NN.07 Firar 10 år i med Kubanska smaker som inspiration

Publicerad av JUPITER., 20/04/17

NN.07 Firar 10 år i med Kubanska smaker som inspiration.
Att det smakar i Kuba vet vi om, Romen är söt, Cigarrerna fylliga och dansen är intensiv. Vi försöker på bästa sätt hylla detta när NN.07 Firar 10 år. Varmt välkomna till en kväll av dofter rytmer och smak.

Gilla oss

TRUNK SHOW JUPITER X LOAKE

TRUNK SHOW JUPITER X LOAKE

Publicerad av JUPITER., 22/03/17

Det är inte många som satt sin fot på Månen. Det är desto fler som satt sin fot i ett par Loake. På bara några år har varumärket blivit en självklarhet hos oss på Jupiter.
Den 29/3 kl 17:00 bjuder Loake och Jupiter in till Trunk show i Sturegallerian. Har du inte provat att sätta fötterna i ett par är det hög tid. Självklart stimulerar vi inte bara era fötter. Även ögon, smaklökar och balans ska sättas på prov.

Med oss har vi även skomakaren Dennis från Södermalms bästa skomakeri.

Osa till Jan.Rydell@jupiter.se

Gilla oss

Byxan under utveckling

Byxan under utveckling

Vi har länge väntat på att byxan ska få nya utryck då den i många år nu har stått mer eller mindre still. Eller har det verkligen inte hänt så mycket. Det har puttrat lite hos våra leverantörer under ett par säsonger och vi står nu inför en stor förändring i byxans utformning och passform.

Gilla oss

Made to measure

Made to measure

Publicerad av JUPITER., 18/02/17

”Su misura” eller made-to-measure är kanske det roligaste sättet att köpa kostymer, kavajer skjortor och byxor på. Det betyder kort och gott att du får en betydligt större frihet i detaljerna och en massa valmöjligheter när du väljer tyg, passform. Du kan bland annat bestämma vilket foder och vilka knappar du vill ha samt om kavajen ska vara enkel eller dubbelknäppt. Jupiterbutikerna kan alltid erbjuda servicen made-to-measure på kostymer och kavajer från Gaiola och skjortor från Rossi, Xacus & Eton med någon dags framförhållningPriset varierar beroende på vilket tyg och vilka detaljer du väljer.

Vill du boka en tid gör du det lättast genom att kontakta butiken

Hornsgatan 41 08-84 28 07

Norrlandsgatan 21 08-20 41 41

Sturegallerian 08- 678 41 41

Gilla oss

Våren hos Jupiter

Våren hos Jupiter

Publicerad av JUPITER., 18/02/17

Överblicken ser ut som följande

Våren är som vanligt lite mer avslappnad och ledig med lätta luftiga kvalitéer och ett lite mer bekymmerslöst uttryck. Vi vågar säga att man klär sig som man mår och då är våren ett utmärkt tillfälle att uttrycka sig lite muntrare. V

Det finns några begrepp & ord som bör redas ut innan vi börjar prata om vårens mode. Det finns nämligen ett ord vi tycker man ska vara lite försiktig med. Trender är ogärna ett ord som vi tar i munnen. Trender är snabba, kan vara lite over the top, och passar absolut inte alla. Man ska i första hand klä sig efter sin kropp dvs man ska se till att få på sig rätt storlek. köp inte för litet. Du kan nästan alltid göra ändringar på kavajer, byxor och även skjortor. Följ våra råd om vi föreslår det. Vi står för vad vi säger och vill alltid att kläderna du går hem med ska sitta så bra som det bara går.
Vårens mode då?

Ja vi har iallafall satsat på Bäckebölja, linne och naturliga färger och material. välklätt men inte överklätt. Vad vi menar med det förklarar vi lättast om du svänger förbi.


Varmt Välkomna
Mvh/Jupiter

Gilla oss

Underkläder utan Caps Lock

Underkläder utan Caps Lock

Underkläder i sin enkelhet. Vi tycker om när man håller det rent och snyggt så underkläder utan logotypen uppblåst över halva plagget är alltid välkommet. Bread n boxers gör allt från kalsonger till loungewear som vi rekommenderar er att prova. De är fantastiska.

Gilla oss

Nyheter från Loake SS17

Nyheter från Loake SS17

Gilla oss

POR VOCAÇÃO presents: One day with the BUTTERO family from wwwPORVOCACAOcom on Vimeo.

En dag med Buttero

Publicerad av JUPITER., 14/02/17

Sanifamiljen hälsar er välkomna

Gilla oss

Kläderna gör inte mannen

Kläderna gör inte mannen

Publicerad av JUPITER., 13/12/16

Kläderna gör inte mannen

Gilla oss

KLAPPJAGT

KLAPPJAGT

Publicerad av JUPITER., 03/12/16

Prematur julskyltning har varit på tapeten länge. Vi vill inte vara sämre och inleder därför årets klappjagt i våra butiker. Du hittar både hårda och mjuka paket för en vän, din far, eller kanske något extra till dig själv. Vi kommer att hjälpa dig på traven när du trevar runt bland snåriga butiksmiljöer och kalla vinterdagar. På lördagar och söndagar ställer vi fram glögg och pepparkakor till lycksökarna som kanske är i behov av en liten paus i jakten.Varmt Välkomna & god jaktlycka

Gilla oss

S01E01 “Emils julpyssel”

Publicerad av JUPITER., 03/12/16

.

Gilla oss

24/112016

Mer Bilder finner ni här

Gilla oss

A MATTER OF TASTE

A MATTER OF TASTE

Eton & Jupiter bjuder tillsammans med Miss Clara på en kväll i den goda smakens tecken.
Förutom att Eton kommer förbi Norrlandsgatan och måttar upp skjortor till dina önskemål får vi även besök av Miss Claras egen sommelier. Han lär er allt ni behöver veta för att klara av de mest kniviga situationer och ett och annat knep att briljera med i framtiden.
Aldo Machado från Machado cigars har även han förlängt sitt besök från Havanna och tar med sig sin partner in crime Osmel till butiken och lär er rulla cigarrer.
När vi tröttnat på butikshäng springer vi några meter och fortsätter kvällen på Miss Clara med bra musik vänner och kanske några fler överraskningar.


Gilla oss

Suits, Cigars, and Rhum

Suits, Cigars, and Rhum

November kommer att bli en sällsynt trevlig månad för våra kunder då vi planerar hela tre tillställningar under tre veckor i våra olika butiker. Datum att cleara i kalendern är 9/11, 17/11 samt 24/11

På Onsdag den 9/11 har vi äran att få presentera en helkväll i kostymens tecken uppe i våran butik på Hornsgatan 41. Oscar Jacobson kommer då komma hit och presentera sitt MTO upplägg för våra vänner och kunder. För att göra kvällen extra trevlig kommer Duane Dove, (Small Island Chocolates) Andreas Bergman, (Tjoget och Paradiso) & Aldo Machado hit för att utbilda oss i Cigarrökning & Romdrickande.
Kvällen startar kl 18.00 och rundas av runt 21.00. Efter detta beger vi oss upp till Paradiso där trevligheterna fortsätter.


Bilder hittar ni här

Gilla oss

SEASON PREMIERE A/W 2016

.

Gilla oss

Buttero AW16

Buttero AW16

Sluta inte bära sneakers för att det blir lite råare ute, sätt bara på dig lämpligare skor. Buttero har lyssnat på våra böner och tagit fram en serie sneakers lämpade för de kallare månaderna på året. Vi är väldigt peppade på vad som komma skall.

Gilla oss

Hösten har kommit till Jupiter

Hösten har kommit till Jupiter

Trots att sommaren knappt har släppt greppet om oss så har höstens varor börjat trilla in i butiken. Nyheter från C.P Company, Harris Wharf, NN.07 & Oscar Jacobson för att nämna några pryder nu väggarna hos oss.

Varor kommer trilla in titt som tätt, och har ni några frågor så kan ni alltid slå en signal eller bara titta in i butikerna. Glöm inte heller att ni får uppdateringar regelbundet på vårat Instagramkonto @Jupiterstores.Varmt Välkomna

Gilla oss

KLAPPJAGT

Gilla oss

C.P COMPANY

C.P COMPANY

Publicerad av JUPITER., 08/09/16

C.P Company grundades 1975 av Massimo Osti, och har sedan starten alltid burits av modevetare, konstnärer vilket snabbt gav märket en ikonisk status. Exporten till Europa och framförallt England startade i samband med att Liverpool FC började skörda framgångar ute i Europa. Deras supporters fick då upp ögonen för en rad Italienska varumärken såsom Stone Island, Fila, Kappa och även C.P Company.
problemet var att britterna hade en förmåga att glömma att betala för sig, då de kom i stora horder och mer eller mindre plundrade de stackars butikerna på dessa juveler till varumärken.

Vi har valt betydligt fredligare metoder när vi hämtat hem C.P Company igen. Och våra avsikter är inte bragging rights på läktarna. Vi har helt enkelt valt att jobba med C.P på grund av kvalité som är ett utav ledorden för C.P.

Värt att nämna är att Massimo Osti även ligger bakom Stone Island vilket nästan får beskrivas som en kaxigare Lillebror till C.P. Stone Island startades faktiskt som en sidokollektion till C.P.
Vill man djupdyka i historien bakom dessa varumärken så ska man börja i rätt ända. "Man Utd - Liverpool rivalry" trevlig läsning.

Gilla oss

O.J AW 16

O.J AW 16

Publicerad av Jupiter, 07/09/16

Och den här hösten ser ut att bli deras starkaste någonsin. Den här säsongen tar de ytterligare kliv och vågar utmana den moderna mannen genom att förnya sättet vi bär kostym. Vi är minst sagt väldigt spända på att se om ni kan ta emot O.J med samma entusiasm som vi har gjort.

Gilla oss

Harris Wharf London

Harris Wharf London

Publicerad av JUPITER., 06/09/16

Harris Wharf har varit under våran lupp under snart två år och vi har äntligen möjligheten att presentera detta Londonbaserade varumärke i två utav våra butiker (Sturegallerian och på Hornsgatan)

Varumärket grundades av syskonen Giulia & Aldo AcchiardiHarris Wharf London är ett varumärke som vågar vända upp och ner på mångas benämning på hur den moderna mannen och kvinnan ska klä sig.

Även då varumärket är Baserat i London sker produktionen i Turin, där deras familj haft en fabrik sedan 1929. Den här hösten kommer ni hitta en rad olika rockar och kavajer i en härlig flora av filtad ull och härliga kasmirblandningar.


Gilla oss

Circle of friends

Circle of friends

Publicerad av JUPITER., 05/09/16

C.O.F eller Circle of Friends representerar det många letar efter i dagens denimdjungel och sammafattas lättas med två ord, kvalité och kärlek. Varumärket grundades av Per Fredriksson med djupa rötter i denimindustrin som sträcker sig tillbaka till 70talet då han började jobba på Gul & Blå som vi alla känner till.C.O.F är ett renodlat denimvarumärket som inte kompromissar med mycket. Sånt gillar vi!

Gilla oss

Anderson´s

Anderson´s

Varumärkets namn antyder inte riktigt att det är grundat i Italien, men det är precis det som är fallet med Anderson´s.
Grundaren Carlo Valenti var en sann Anglofil och väldigt förtjust i kostymer från Anderson & Shephard, och namnet Anderson är troligtvis en hyllning till detta anrika skrädderi.

Nu har Anderson´s väldigt lite med kostymer att göra. men de gör skärp i världsklass.

Gilla oss

Det började med cowboys från Toscana

Det började med cowboys från Toscana

Publicerad av JUPITER., 02/09/16

Fjärde säsongen på Hornsgatan och första på Norrlandsgatan och i Sturegallerian. Stockholmarna börjar verkligen få upp ögonen för varumärket. Sneakers som dryper av kvalité och håller mer än ett par år är inte alltid det lättaste att få tag på, vi är väldigt glada att vi har lyckats med just det.

Italienska Buttero grundades 1974 i Toscana med målet att göra världens bästa ridstövlar och lyckades på den korta tiden de varit verksamma faktiskt lyckas.
När Mauro Sanis söner involverades i verksamheten för inte allt för länge sen ville de inte vara sämre än farsan och bestämmer sig för att ta fram världens bästa sneakers. Allt som Sanifamiljen tar sig an tycks bli precis så bra som vi vill att det ska vara. Det här är ett familjeägt företag som förstår sig på hur en sko ska göras, kännas och framförallt se ut.
Nu till våren hittar ni Butterofamiljens kollektion på alla våra butiker.


Gilla oss

Nationaldagsshopping

Nationaldagsshopping

Gilla oss

JUPITERGOLFEN

JUPITERGOLFEN

Jupiters årliga golftävling ägde rum på Stockholms Golfklubb torsdagen den 19 maj.

Bilderna från årets tävlig hittar ni här

Gilla oss

Måttat med Rossi

Måttat med Rossi

Publicerad av JUPITER., 01/04/16

Lördagen den 23/4 kommer italienska Rossi hit och måttar upp skjortor i absoluta världsklass.

Vill du komma rekommenderar vi dig att boka en tid, ange även önskad tidpunkt. Tyvärr kommer trycket vara stort så vi kan inte garantera dig den tiden du valt.

Måttsytt med Rossi
2016-04-23 11:00-17:00
Norrlandsgatan 21

För tidsbokningar ber vi er maila Info@jupiter.se

För övriga frågor ber vi er kontakta oss
på mail, men det går även bra att ringa till butik.

Norrlandsgatan 08-20 41 41
Hornsgatan 08-84 28 07
Sturegallerian 08-678 41 41


Varmt välkomna!

Gilla oss

Buttero SS16

Buttero SS16

Publicerad av JUPITER., 05/03/16

Ord är egentligen överflödiga så vi lämnar er åt bilderna på några utav de senaste modellerna.

Gilla oss

Diadora Heritage

Diadora Heritage

Publicerad av JUPITER., 18/02/16Alla som har någon form av fotbollsbakgrund minns mycket väl Diadora och deras ikoniska fotbollsskor Minnen som ploppar upp från Gotia Cup och Heden i Göteborg, grusplanerna i Bromma, Skytteholm i Solna. Nortulls BK och matcherna i Bellevue. Mycket nostalgi! I samma vända ploppar Italiens matchtröjor upp och man minns fort ikoner som Baggio, Cannavaro, Pippo & Baresi. I Mars gör Diadora Heritage sitt intåg i Jupiterbutikerna. Mer Info inom kort

Gilla oss

M.I.D.A

M.I.D.A

Publicerad av JUPITER., 17/02/16

M.I.D.A. består av idéer från 5 män som samlades i början av sommaren 2011 i en fornborg på utkanten av Florens.
Deras kollektion består till största, ja nästan uteslutande av funktionsplagg inspirerade av gamla militärjackor med uppdaterad passform. De två tydligaste grundpelarna i M.I.D.A består utav en teknisk kunskap som hämtats från Japan och en kärlek och känsla som många Italienska varumärken värderar högt.

Gilla oss

BELSTAFF OUTLAWS

BELSTAFF OUTLAWS

Publicerad av Jupiter, 16/02/16

Han är redan en fotbollslegend, formgivare, modell, och nu kan han även lägga till skådespelare till sin repertoar. Tillsammans med Belstaff gör han sin skådespelardebut i filmen Outlaws.

En kortfilm som även Oscar-nominerade fått äran att Harvey keitel medverkar i. Filmen i sig kanske inte kan mäta sig med Belstaff plaggen, men jackan som Beckham bär talar sitt tydliga språk.

Vi kunde inte motstå jackan som Beckham har på sig i filmen. Det är ett fantastiskt attitydplagg som står sig genom tid. Vi har 3 ex av denna jacka på Jupiter Norrlandsgatan.
Gilla oss

M.I.D.A (SS16)

Gilla oss

Xacus

Gilla oss

Giro d Stil 2015/09/17

Giro d Stil 2015/09/17

Publicerad av JUPITER., 18/09/15

Vill du se loppet och sändningen i sin helhet så hittar du den på AftonbladetTV

Stort tack till alla deltagare, leverantörer. Jung relations, Presskontakterna, Mathilde J.Lindeberg, My Closet & Stylein,

Vill även på att passa på att tack Men with Style samt Corinne från Corinne & Friends
och Niklas Åkesson för alla fina bilder


Gilla oss

Cykeln är din viktigaste accessoar

Cykeln är din viktigaste accessoar

– Vi ville förändra hur folk ser på cykeln. Den har så stor potential att vara mer än ett bra transportmedel. Du syns verkligen på din cykel runt om på stan, det gör den till en av dina viktigaste accessoarer, säger Christian Linde som driver cykel- och livsstilsmärket Velorbis tillsammans med danske kollegan Kenneth Bødiker sedan 2005.

Den lokala cykelkulturen i Köpenhamn, som räknas som en av världens främsta cykelstäder, och Danmarks starka designtradition märks i allt som Velorbis gör.
Alla modeller är klassiska stadscyklar (på danska bedstemorcykel och bedstefarcykel) där cyklisten sitter upprätt och bekvämt. Bakom tillverkningen står en tysk cykeltillverkare som har en lång tradition av traditionell cykelbyggarkonst. Ramarna sätts samman med så kallade rörkopplingar istället för att, som på billigare cyklar, svetsas samman. Vissa modeller har ballongdäck som ger en naturlig dämpning över till exempel kullersten. Varje cykel har även en krok ovanför pakethållaren för att kunna hänga upp sin väska på under färden. Läder och trä används hellre än plast i detaljer. Traditionell hantverkskonst blandas med modern teknik; till exempel tänds cykellamporna automatiskt när det blir mörkt ute.

Vid sidan om cyklarna designar och tillverkar Velorbis även en rad cykeltillbehör och har tagit fram både cykelkorg och framakethållar som monteras i ramen istället för på styret för att ge bättre balans i svängar.
– Vi ser hela cykeln som ett designobjekt. Sedan 2007 gör vi även en hel kollektion med väskor i läder i samma ride with style-filosofi som cyklarna. Det gör oss till en udda fågel i cykelbranschen. Vi visar hellre upp våra cyklar och väskor på modemässor i Köpenhamn eller Florens än på cykelmässor, berättar Christian Linde.
Designsamarbetena har inte låtit vänta på sig. Louise Vuitton har använt cyklarna i sina fotograferingar och i somras inledde Velorbis ett samarbete med Fritz Hansen. Tillsammans togs limited edition-modellen Arrow Seven 60 fram som en hyllning till de ikoniska stolarna i Serie 7 som firar 60 år i år. När Christian och Kenneth – som själva står för all design – skulle ta fram väskor till samma kollektion, spenderade de mycket tid på ett danskt designmuseum för att inspireras av hur väskorna såg ut i slutet av 1950-talet.

I dag tillverkar Velorbis 5 000 cyklar varje år och har egna butiker i Köpenhamn, Stockholm, Oslo, Stavanger och Bangkok. Men det som i dag är en stor framgångssaga, både design- och affärsmässigt, startade i kölvattnet av en tragedi. I juli 2005 lamslogs Londons kollektivtrafik av ett flertal bomber. Veckorna efter attentaten tömdes stadens cykelbutiker och cykeln blev för många Londonbor det naturliga sättet att ta sig fram i vardagen. Det gällde även Kenneth och Christian som då arbetade som revisorer på Deloitte i London.
– Vi såg affärsfolk i klassiska kostymer och skinnportföljer cykla på mountainbikes och insåg att det fanns ett stort hål på cykelmarknaden som vi nu lägger all vår tid på att fylla.


Fakta: Velorbis

- Velorbis tillverkar exklusiva cyklar för stadscykling, cykeltillbehöver, som korgar i aluminium, samt väskor och accessoarer för modebranschen. Företaget designar och tillverkar även produkter för heminredning. Produkterna har sålts på såväl Illum Bolighus, Illum och Magasin i Köpenhamn som Illum Bolighus och NK i Stockholm. Märket har även haft en pop-up butik på Moodgallerian i Stockholm under 2014 och kommer att utöka med fler återförsäljare i Sverige under 2016.
- De före detta Londonrevisorerna Christian Linde och Kenneth Bødiker startade Velorbis 2005.
- Storsäljarmodellerna är Scrap Deluxe Gents/Ladies och Kopenhagen Ladies samt weekend-väskan i läder.
- Arrow Seven 60 är en limited edition-modell som Velorbis gjort i ett designarbete med Fritz Hansen.
- Modellerna i Giro d´Stil cyklar på är Velorbis toppmodeller Victoria och Churchill Balloon som sedan kommer att säljas på www.velorbis.com efter eventet.

Gilla oss

Giro d´Stil Stockholm

Giro d´Stil Stockholm

Publicerad av Jupiter, 09/09/15

Giro d´Stil Stockholm 2015

Vad: Giro d´Stil är en modevisning där modellerna rullar genom centrala Stockholm i ett cykellopp. Tiden i mål spelar mindre roll – den som cyklar med bäst stil vinner. Varje deltagare tävlar på eleganta stadscyklar och är dressade i kläder från utvalda modevarumärken. Längs banan – i Sturegallerian, på Norrlandsgatan och Hornsgatan – finns depåer med drickstation, pulscheck och stilkontroll.

När: Torsdag 17 september. Start kl. 17.00, målgång ca kl. 18.00.

Var: Start och målgång sker på Stureplan.

Bästa publikplatsen: Stureplan utanför entrén till Sturegallerian (Sturegallerian).


Mer elegans – mindre tempo

Världens mest klädsamma cykellopp går av stapeln i Stockholms innerstad den 17 september. Stadscykeln och det dressade modet är två av de viktigaste trenderna i världens storstäder på senare år. Den moderna kosmopoliten är lika självsäker i sin stil som hen är medveten om sina hållbara vardagsvanor.

Cykeln är redan på god väg att ta över efter bilen som det logiska transportmedlet i staden. Men, låt oss vara uppriktiga med varandra – det är svårt att säga sportcykel och kostym i en och samma mening. Var finns elegansen när stadsbor faller och förstör byxorna på grund av att de inte hinner klicka ur racerpedalerna vid rödljuset? Håll med oss – det måste finnas mer sofistikerade och eleganta vägar att cykla på.

I höstens modebild blir den dressade looken än mer personlig: tvättade kavajer i lediga siluetter ersätter den klassiska kostymen, vi väljer bort chinos till förmån för ullbyxor med lycra i sig, det ger fortsatt stilrena och smala siluetter utan att kompromissa med komforten. Vi provar även nyfiket nya spännande material som, utan att för den delen vara sportiga funktionsmaterial, andas väl när vi rör på oss.

Den moderna kosmopoliten vet när saker och ting verkligen känns rätt – både när vi klär oss och när vi tar oss fram längs stadens gator. När nu Giro d´Stil introduceras görs det i god slow biking-anda. Cykeln och modet får mötas i världens längsta catwalk. 14 deltagare – som är lika delar cyklister och modeller, klädda i några av den dressade modevärldens stilsäkraste varumärken – tar sig an Stockholms gator i världens första cykellopp där elegansen uppe på sadeln korar vinnaren.

För mer info www.girodstil.com

Välkommen att inspireras till en elegantare höst!

Gilla oss

Lardini

Lardini

1978 drog verksamheten igång för Lardini som idag klassas som ett av Italiens mest intressanta konfektionsvarumärken, även om det inte alltid varit självklart. De var egentligen störst på att producera till andra såsom Dolce & Gabbana och Burberry. Nu ser man på marknaden med nya ögon och har de senaste åren valt att stärka sitt eget varumärke. Något som gått mer än väl. Med fokus på oklanderlig passform, komfort och flärd har de snabbt etablerat sig runt om i världen. Det råder inga tvivel om att det är Italienarnas tid nu. Till våren kommer Lardinins kollektion av vändbara ytterplagg RVR landa i alla tre butiker men mer om det då.

Gilla oss

LARDINI RVR

LARDINI RVR

Publicerad av JUPITER., 31/08/15

LARDINI RVR
Italiensk sport möter en lekfull skräddad look.

RVR kollektionen är en nyhet som vi tror kommer att glädja er lika mycket som det glädjer oss. ”RVR” består av en serie vändbara jackor, rockar och kavajer. Att plaggen har två roller att spela gör att livslängden förlängs betydligt.

Lardini gjorde sitt intåg på Jupiter uppe på Hornsgatan 41 förra säsongen och nu har alla tre butiker hoppat på Lardini RVR

”RVR är ett samarbete med italienska "As sustainable as possible", som specialiserat sig på att skapa kläder utifrån återvunna tyger med naturliga infärgningsämnen. Hela idén med konceptet är att spara på tyg genom att utesluta foder och istället låta plaggen vara helt vändbara”

-Olof Enckell Manolo - 2013

Gilla oss

JUPITER

Gilla oss

Handgjorda solglasögon

Handgjorda solglasögon

Under vårt besök på sommarens upplaga av Pitti Uomo i Florens hittade vi vad vi tror är en av sommarens hetaste artiklar. Vi vet ju alla att solglasögonen är en viktig accessoar i varje mans garderob.

Som första butik i Norden har vi glädjen att presentera solglasögon från Italienska David Marc. Alla bågar är handgjorda i Italien och av högsta kvalité.

Vi har 5 modeller i butikerna i dag. Första leveransen är i begränsad upplaga. Så om du vill vara säker på att få rätt modell. Kika in i morgon!

Gilla oss

Vårtecken hos jupiter

Vårtecken hos jupiter

Publicerad av Jupiter, 27/02/15

Det är äntligen dags att hänga in vinterjackor och flanellbyxor på vinden och se sig om efter vårens nyheter. Det finns inte en årstid som vi längtar till så mycket som våren. Vi hävdar att det handlar om att få rotera lite i garderoben och det är precis det vi gjort i våra butiker. Vi kommer presentera en hel del trevligheter denna säsong, Lardini RVR är en sådan.

RVR visar en serie rockar jackor och kavajer som alla är vändbara och snabbt blivit en omedelbar favorit hos personalen.

Vi ska försöka låta bli att tala om vårens trender för att istället fokusera på att klä den moderna mannen, lägga fokus på att bygga upp ett förbannat bra innehåll i din garderob.

Det vi kan säga är att våren alltid är lite ledigare och mer kravlös då temperaturen stiger i takt med att soltimmarna ökar.Varmt välkomna

Gilla oss

En kväll för den kräsne skoälskaren

En kväll för den kräsne skoälskaren

Herrskon har blivit en av dem absolut viktigaste delarna i den moderna mannens garderob. Vi på Jupiter är ganska konservativa när det kommer till valet av skor. Vi anser att riktiga skor ska tillverkas för hand, och gärna då ifrån skomeckat i Northamptonshire i England.

Och det är precis vad Loake gör.

Onsdagen den 29 oktober hade vi tillsammans med Loake att sätta skon i absolut fokus i vår butik på Norrlandsgatan. Loake kommer att ha representanter från varumärket samt en auktoriserad skomakare på plats. Vi kommer att visa alla de senaste modellerna samt våra egna MTO skor som är exklusivt tillverkade för oss på Jupiter. Vi kommer även att ha Sverigepremiär för Loake bälten i samma skin som deras skor. Kom in för ett glas och umgås och prata skor med likasinnade skoälskare.,

Under kvällen gavs du möglihet att kunna beställa skor mycket förmånligt och även vara med att tävla om skovårdslåda. De tre först som köper skor får även ett par skoblock. Så det är alltså ett ypperligt tillfälle att införskaffa höstens nya skor.

Gilla oss

Höst 2014

Höst 2014

Publicerad av JUPITER., 20/10/14

Mode tolkas på väldigt många olika sätt och detta är även sant när det kommer till våra tre butiker Norrlandsgatan Hornsgatan och Sturegallerian.

De tre butikerna är som bröder ur samma familj men olika förnamn.

Grunden är ungefär den samma men varje butik ska ha sina egenheter. Detta kan vara i form utav några unika varumärken, tillställningar som vi anordnar eller hur inköpen för vissa varumärken ser ut. Det som gör oss till en familj är vårt synsätt på hur vi jobbar med våra kunder för att få dem att uppleva ett genuint och ärligt bemötande. Vi älskar det vi gör och hoppas att ni uppskattar vårt arbete.


Hösten är den absolut roligaste årstiden att jobba med. Det kan ha den enkla förklaringen att det helt enkelt finns så mycket mer att jobba med.
Färgpaletten känns sobert snygg och vädret tillåter oss att bära mer.

Detta kanske bara gäller de mest inbitna klädfantaster, men vi vill gärna smitta av oss av den känslan då kylan börjar göra sig påmind.

Vi tittar mer åt mjukare kvalitéer och former samt hybridplagg som fyller en funktion samtidigt som det är snyggt att ha på sig.

På varumärkesfronten finns även där lite nyheter i form av BARK på Norrlandsgatan. Rosi & Ghezzi på Sturegallerian & Norrlandsgatan samt Lardini på Horsgatan. Nytt för denna säsong är även att Buttero kommer att finnas på alla tre butiker.

Gilla oss

Måttsytt med Gaiola

Måttsytt med Gaiola

Publicerad av JUPITER., 02/10/14

Mr. Gaiola på plats hos Jupiter

Äntligen så kommer det bli ett kärt återseende hos Jupiter. Nu kommer skräddarmästaren Benedetto Depetrillo från Gailola på besök.
I våras så var Benedetto och hans son Fabrizio hos oss för att måttsy kostymer under två dagar. Vi tog emot bokningar från våra kunder för att komma och få sina kostymer måttade av Mr. Gaiola själv. Efterfrågan har vart stor sen dess.

Den 2:a Oktober hade vi glädjen att ha honom på plats igen.

Så här går det till.
Benedetto och hans son börjar med att ta dina mått samtidigt som dem lyssnar till dina önskemål på hur du vill att kostymen ska utformas. Man väljer ut modell och axeltyp, kollar vilken typ av knäppning man vill ha och hur fodret ska se ut. Det kanske roligaste momentet sparar man till sist, att välja vilket tyg man vill ha. De använder sig av de absolut finaste tygkvaliterna som finns idag. Allt ifrån Loro Piana till tyger från Savile Row.

Kort om Gaiola som varumärke.
2009 var året då skräddaren Benedetto Depetrillo lanserade sitt varumärke Gaiola. Det välskräddade varumärket från Napoli har lovordats av många finsmakare inom området sedan dess. Vi kan bara lyfta på hatten och instämma.
De mjuka napolitanska axlarna, de handsydda detaljerna och de fantastiska tygerna talar för sig självt när man hänger på sig en Gaiolakvaj eller kostym för första gången

Gaiola handlar om tradition och respekt för ett genuint hantverk som så ofta kopplas samman med skräddarstaden Napoli. Eller som Benedetto själv beskriver det ”Att bära Gailo är som att upptäcka elegansen i det Gamla Napoli men sett med nya ögon”

Gilla oss

GRATTIS BARON!

GRATTIS BARON!

Som nyhet hos oss på Jupiter i år så hittar ni väskvarumärket Baron. Och som grädden på moset så går Baron och vinner priset som årets accessoarmärke i tidningens Cafe. Men detta är ingen slump. Varumärket är utan tvekan helt rätt i tiden både med design och uttryck. Ni finner ett skräddarsytt urval av deras kollekton i våra butiker på Sturegallerian och på Norrlandsgatan. I bildgalleriet bredvid hittar du samtliga modeller som vi jobbar med.

Baron grundades 1978 med ambitionen att skapa väl utformade väskor, gjorda för att användas om och om igen. Det började med läder portföljer och weekendväskor, men snart kom det att omfatta canvas kollektion, med väskor och fodral som är speciellt gjorda för jakt.

En av bröderna Adelswärd är en hängiven jägare och den andra inom modebranschen. Så när tillfället kom 2012 att ta över bolaget och driva det vidare med deras kunskaper så kund de inte motstå. Bolaget är i dag ett familjebolag som drivs med hjärta och själ att göra de bästa väskorna i tiden.

Välkomna in att kika på vårat urval av deras fantastiska väskor.

Gilla oss

JUPITER CUP

JUPITER CUP

Publicerad av JUPITER., 19/09/14

Solen sken över Stockholms GK denna eftermiddag när våra golfare slog ut i septembervärmen. Banan skulle visa sig vara väldigt svårspelad, men trots detta bjöds det på hole in ones och glada miner från hela sällskapet.


Stort tack till hela sällskapet och ett stort grattis till Niklas som tog hem pokalen i år!

Mer bilder hittar ni här

Gilla oss

BARK

Publicerad av JUPITER., 09/09/14

Stickat i världsklass är vad du får när du drar på dig ett plagg från BARK som är ett nytt varumärke på Norrlandsgatan. Kollektionen består av tjockstickade cardigans samt långa koftor som är härligt tunga och väl fodrade. Egentligen är plaggen mer byggt som en jacka och fungerar utmärkt som komplement till vinterjackan.

Gilla oss

C.O.F (Circle Of Friends)

Gilla oss

Italiensk yrkesstolthet med en kvinnas touch.

Italiensk yrkesstolthet med en kvinnas touch.

Publicerad av JUPITER., 29/03/14

I år presenterar vi stolt ett nytt konfektionsmärke på Hornsgatan 41. Tombolini har gjort sig känt som ett nyskapande varumärke med starka italienska rötter och en tydlig identitet.

Trots Tombolinis relativt unga ålder finns det en utarbetad tanke och vision för varumärkets framtid. Hela kollektionen produceras i Italien och ska vara fusion av det moderna snittet, och den gamla anrika yrkesstoltheten. ”Framtiden finns i historien” är deras ledord. Och vi tar dem på dem orden.
Varumärket har alltid funnits i familjen och styrs idag av Fiorella Tombolini från den lilla staden i Urbisaglia i östra Italien där varumärket har sitt ursprung.
Fiorella har med bravur förvandlat Tombolini till ett utav Italiens mest intressanta varumärken.

Flera spännande linjer kommer finnas representerade hos oss under våren. Vi ser framför allt fram emot deras Zero gravity kollektion med vindlätta välbalanserade kostymer och den mer uttrycksfulla, lekfulla och vågade Flying kollektionen.

Gilla oss

Vårtecken

Vårtecken

Våren knackar på dörren och vi kan äntligen plocka fram den tunna scarfen igen. Har du ingen kan du passa på att besöka våra butiker för en uppdatering, du kan aldrig ha för många. Just nu är det kanske den viktigaste accessoaren i den moderna mannens garderob. välj något som sticker ut, gärna mönstrat och försök addera lite färg

Gilla oss

Vi vann årets herrbutik!

Vi vann årets herrbutik!

Tomas Färnqvist Publicerad av Tomas Färnqvist, 01/01/14

Modegalan 2013 ägde rum den 5 november på Cirkus i Stockholm.

Jupiter Sturegallerian vann priset som årets herrbutik. Förutom vi var även Linnegatan 2 i Göteborg och Careofcarl.com nominerade i klassen årets herrbutik. Motiveringen från juryn lyder:

Med fokus på kunden erbjuder Årets Herrbutik ett utbud av starka varumärken för både vardag och fest, en service som sticker ut, engagerade medarbetare som är utpräglat intresserade av mode och en trevlig shoppingupplevelse.
Vinnaren är väl etablerad bland kundkretsen och har med åren byggt upp en stadig försäljning med bra lönsamhet och blivit en starkt lysande stjärna på modehimlen.

Vi är fantastiskt stolta och glada för vinsten och tackar alla som stöttat oss i vått och torrt.

Gilla oss

Hornsgatans cigarrkväll i bilder

Hornsgatans cigarrkväll i bilder

Publicerad av JUPITER., 15/12/13

Eton och Cigarrkungen Aldo kommer på besök på Hornsgatan 41 den 18 Dec. vi vill självklart dela den här kvällen med våra vänner och kollegor. Det kommer att rökas Cigarrer snackas Skjortor och drickas ädla drycker med våra vänner från Eton. Vi vill passa på att tacka för året som gått, samt hålla en sen releasefest för Eton som tog sig upp på Söders höjder och in i vår butik på Hornsgatan inför den här säsongen.Gilla oss

Loake especially made for Jupiter

Loake especially made for Jupiter

Publicerad av JUPITER., 01/12/13

Vi har de senaste året haft ett ett samarbete med Loake, där vi varje säsong tar fram ett par favoritmodeller i som bara säljs i våra butiker. I år blev det mer än vanligt och vi har 5 modeller till förfogande.

Gilla oss

SORRY, WE DONT DO STUDENTKOSTYMER

SORRY, WE DONT DO STUDENTKOSTYMER

Tomas Färnqvist Publicerad av Tomas Färnqvist, 15/11/13

Kostymen skall inte bara bäras för ett tillfälle. Vi har istället valt att inte bara hitta en bra kostym för din student utan förhoppningsvis för ett par år framöver.
Studenten närmar sig med stormsteg och ångesten för hur man ska klä sig växer för varje kryssad dag i kalendern. Många har stått inför detta och vet hur jobbigt det kan vara.

På Jupiter har du en hel skara trevliga människor som kan bidra med oklanderlig kunskap när det kommer till att välja den perfekta munderingen till många tillfällen framöver, inte bara studenten.
Själv hade en tydlig bild av hur jag skulle se ut, och det var Al Pacino i Scarface som stod för inspirationen. Desamma gällde mina vänner. Vi stod på trappan till Norra Real redo att springa ner för trappan med skjortkragar utanför kavajlappellen och hela världen låg för våra fötter, salongsberusade efter champagnefrukosten i en ny fin kostym.

Idag hade jag nog valt en annan kostym en annan skjorta ett annat par skor, och kanske inte bälgat i mig en pava champagne så oansvarigt som jag och många andra gjorde. Men vi skulle ju ta studenten.

Jag visste inte att det skulle komma att bli första och sista gången jag bar den kostymen, den skjortan, och de skorna. När jag köpte den var det min mor som hade sista ordet och även höll stod för finansieringen. Innerst inne så hatade jag den. Inte för att den var ful utan för att det var min mor som fick sista ordet. Fast vid närmare eftertanke så var den faktiskt ganska ful också.

Nu är det en ny kull som ska lämna skolans trygga vagga och man gör det gärna så snygg som man bara kan bli. Det finns inga ursäkter, det är en viktig dag. Kostymen eller kavajen du beslutar dig för att bära kommer att sitta kvar i ditt minne, tills den dagen du inte springer längre.

Att klä sig rätt är en konst som inte alla män besitter. Men man kan ha vissa saker i åtanke som underlättar.

Tänk dig att du springer in i din värsta fiende en dag. Alla har någon, vare sig det är han från tredje klass eller någon annan du korsat väger med under din resa igenom livet. Föreställ dig i alla fall att du möter honom och du är uppklädd till tänderna. Sådär så att det sticker i ögonen på honom. Det är en fin känsla. Det finns många ordspråk som kan hjälpa dig igenom livet. Men det finns ett som kanske passar in extra bra i just detta sammanhang.

”Dress like you´re going to meet your worst enemy today”

Detta kan tillämpas på varenda dag i resten av ditt liv men kommer nog inte passa bättre in än på den här dagen.

Den här helgen kommer det att finnas lite trevliga erbjudanden som kan komma att användas som argument emot motstridiga föräldrar som håller i den där förbannade plånboken. Självklart hjälper vi även pappa. Det är ofta han som har det största behovet av vår expertis

Gilla oss

Alla butiker ombyggda och klara

Alla butiker ombyggda och klara

Publicerad av JUPITER., 01/11/13

Vi kommer självklart bjuda in till nyöppningskalas så se till att får vårat nyhetsbrev så ni inte missar en inbjudan. Det går självklart också att följa oss på Facebook och på våra Instagramkonton.
JUPITERINSTAGRAM, HORNSGATAN41 & JUPITERSTUREGALLERIAN

Varmt välkomna

Gilla oss

Kväll för den kräsne skoälskaren

Kväll för den kräsne skoälskaren

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 03/10/13

Kväll för den kräsne skoälskaren.

Fredagen den 18 oktober bjöd vi på jupiter sturegallerian på skokväll. Det var en mycket lyckad event och kommer med all sanolikhet att dyka upp under våren igen i någon av våra butiker.

Herrskon har blivit en av dem absolut viktigaste delarna i den moderna mannens garderob. Vi på Jupiter är ganska konservativa när det kommer till valet av skor. Vi anser att riktiga skor ska tillverkas för hand, och gärna då ifrån skomeckat Northamptonshire i England.
Och det är precis vad Loake gör.


Loake grundades av bröderna Thomas, John och William år 1880 i hjärtat av den Engelska skomakarindustrin, Northamptonshire. Med iden att tillverka så vackra, bekväma och hållbara herrskor som möjligt. Det har man idag gjort genom fem generationer av skomakare.

Loake kommer att ha representanter från varumärket samt en auktoriserad skomakare på plats. Vi kommer att visa alla de senaste modellerna samt våra egna MTO skor som är exklusivt tillverkade för oss på Jupiter. Kom in för ett glas och umgås och prata skor med likasinnade skoälskare.
Vi kan också utlova fina erbjudanden från Loake under kvällen, det är alltså ett ypperligt tillfälle att införskaffa höstens nya skor.

Jupiter i Sturegallerian.


Gilla oss

En personlig favorit i bättre repris

En personlig favorit i bättre repris

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 27/09/13

Efter att ha legat på is under några månader är nu Nikolaj by Nikolaj d'Étoiles tillbaka på den svenska modescenen igen.

Varumärket som har en vision om att genomsyra perfektion, makt, sex och elegans där kollektionerna hämtade inspiration från Tsarväldet i Ryssland till det dekadenta livet på den Franska Rivieran. Små skräddardetaljer som ofta får plaggen att andas pondus. Beslutet att en gång i tiden starta varumärket togs på välrenommerade Hôtel de Paris i Monaco och även om inte re-lanseringsbeslutet togs där kommer det alltid vara en given plats i varumärkets historia.

Hösten 2013 re-lanseras Nikolaj i ett noga urval av butiker. Man gör det med en hel del spännande och personliga uppdateringar. Man inrättar ett produktionskontor i Sveriges kanske enda modemecka, Borås. Sandra Karlsson som i mångt och mycket är hjärnan bakom hela Nikolajs uttryck är tillbaka som designer. All produktion hämtas hem från Asien till Europa och materialen kommer att komma från erkända italienska vävare såsom Limonta, Albiate och Tollegno. Något som indikerar på att designen inte är det enda fokuset när Nikolaj nu på allvar ger sig in i modedjungeln igen.

AW13 är en liten men väldigt Nikolaj-typisk kollektion, välkomna in och titta på en favorit i bättre repris.


Gilla oss

Nu börjar Modevärldens Silly season

I september brukar man vanligtvis pälsa på sig ytterligare ett lager kläder för att inte inleda hösten med en bättre förkylning. Så är inte riktigt fallet den här höstpremiären men vi vet att kylan kommer, då gäller det att vara beredd.Nu är säsongen i full gång. Det har trillat in en hel del Nyheter i butikerna från bla Mauro Grifoni, Oscar Jacobson. Stone Island m,m, och alla levererar tillsammans en mycket bra höstkollektion . Nya Varumärken på Norrlandsgatan och Sturegallerian heter den här hösten Gajola, som bjuder på superfina kostymer och kavajer. Mason´s, som står för den nya bomullsbyxan.

Matchless, ersätter Belstaff med bravur och inte minst Paul Smith London som knappast behöver någon vidare presentation.


På Hornsgatan 41 sätter sammarbetet med Eton igång på allvar och vi presenterar den bästa ur deras green ribbon kollektion.

Buttero gör en sneakers i världsklass för en vuxen karl.

J.W Tabacchi som verkligen tog oss med häpnad spås bli årets nykomlig.

Rains regnjackor för den som hellre håller sig torr än dyngsur, Och Ten C för en lektion i hur man gör en jacka du inte glömmer att skriva in i ditt testamente.
Vi kommer självklart presentera de nya varumärkena mer utförligt på hemsidan. under kommande veckor.Varmt Välkomna

Gilla oss

MATCHLESS

MATCHLESS

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 05/09/13

Vi är glada att ha ett nytt starkt ytterplaggsmärke att stoltsera med denna höst. Många av er som ser Matchless drar tankarna snabbt till Belstaff. Inte helt otippat så stämmer denna iakttagelsen. Millinottis som tidigare ägde Belstaff har nu satt klorna i Matchless istället och tydligt tagit med sig sin kunskap gäller form och känsla i alla plagg.

I dag ser man Matchless jackor på var och varannan kändis i Hollywod. Det startade med Marlon Brando i filmen "The Wild One" I filmen som blev Marlon Brandos genombrott gränslar han motorcykeln Matchless. I sin skinnpaj är han "vilden med attityd" som drivs av både samvete och ömsinthet rebelliskt utmanar han samhällets normer & tolerans. Nu i dag ser vi supermodellen Kate Moss i en Matchless jacka gränsla samma hoj. I stora annonser ser vi henne posera, och med trotsig blick utmana oss. Nu under hösten kommer vi även se legenderna Gerald Buttler och Bradlefy Cooper använda jackorna.

Om ni gillad Belstaff så får ni inte missa att kika på denna nyhet. Jackorna finns i mycket begränsad upplaga första säsongen.

Gilla oss

Tvättmedel för connoisseuren

Tvättmedel för connoisseuren

Cashmere, angora, alpacka, siden eller ylle är oftast material som får en att bli osäker när det kommer till att tvätta dem korrekt om man ens vågar sig på det. Precis i de banorna tänkte David Samuelsson och Johan Görgård och beslutade att skapa Tangent garment care. Ett exklusivt tvättmedel för lyxiga kvalitéer eller helt enkelt till tvätt connoisseuren.
Serien består utav tre klädvårdsmedel som alla är skapade av naturliga ingredienser för att förlänga livet på dina kläder. Tack vare det milda innehållet kan man utan problem använda det på material såsom cashmere, angora, alpacka, siden osv. Bättra på ert tvättande genom att läsa om de tre produkterna här till höger.

Gilla oss

Mason´s

Publicerad av JUPITER., 12/08/13

En marknadsplats i Livorno som specialiserat sig på amerikanska armékläder under 70 talets Italien var det som la grunden för Masons.

Tanken var att göra kläder för civilisten som andades kvalité och känsla från de amerikanska militärplaggen.

En trend som sällan går ur tiden är just det militäriska med Cargobyxor, militärcamo, och M65 jackor i moderna tappningar och jordiga färger. Masons andas väldigt mycket utav detta i en lite cleanare förpackning. Vi har inför denna säsong satsat på deras tvättade chinos som du nu hittar i alla våra butiker.

Gilla oss

Hello old sport

Hello old sport

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 09/08/13

En Londontillställning där tweedklädda damer och herrar möts upp vid H Huntsman & Sons på anrika Savile row. Därifrån tar de sig fram i en cykelparad till slutmålet Bethnal Green Working Men’s club.

Förmodligen är engelsmän och bokstavstrogna anglofiler de enda som har tillräckligt mycket tweed i garderoben för att vara med i en parad av denna kaliber, men det behöver inte hindra oss andra från att använda ”The tweed run” som en inspirationskälla för hösten.

Gilla oss

Dress like your gonna meet your worst enemy today

Gilla oss

Made to order

Made to order

Publicerad av JUPITER., 15/05/13

Gentile Signore,

Vi är stolta över att hälsa dig välkommen till en stilfull afton där Sartoria Italiana – den italienska skräddarkonsten – står i centrum.

För första gången i Lab Pal Zileris historia, har vi valt att delta i ett samarbete
som detta – utanför Italia, dessutom.

Torsdag 23 maj klockan 18–21 kommer Lab Pal Zileri till Jupiter på Norrlandsgatan.
Med följer våra egna Maestri Sarti – våra skräddarmästare – och står till tjänst för dig som vill ha dina mått tagna enligt konstens alla regler.
Skulle du också önska beställa din måttsydda kostym denna afton, lovar vi ett erbjudande du inte kan säga nej till.

Mr De Poi är inte bara på plats under eventet, utan kommer även och hjälper oss i alla butiker med att ta mått.

Hör av dig till den butik som passar dig för att boka tid. Skräddaren hittar ni följande tider på resp butik. (en måttad kostym tar ca 30 min att måtta).

Norrlandsgatan 23/5 kl 14-21
Hornsagatan 24/5 kl 10-12
Sturegallerian 24/5 kl 12-15

Förutom att ta dina mått och bekanta dig närmare med olika modeller och tyger kan du avnjuta snacks italiano och angenäma viner.
Till den motorintresserade vill vi dessutom meddela att våra vänner från Ducati finns på plats och presenterar några av sina mest eleganta modeller.


Distinti saluti,

Mauro De Poi
Maestro Sarto, Pal Zileri
Indirizzo: Jupiter Norrlandsgatan 21
Dato: 23|5|2013 Ore: 18.00 – 21.00
Offriamo: Vino & snacks italiano

OSA senast 21 maj till johan.schulz@jupiter.se.
Inbjudan gäller då för dig och en vän. Ange snarast om du är intresserad av att ta dina mått, då antalet platser är begränsat.

Gilla oss

EN ITALIENARE I VÄGGARNA

Publicerad av JUPITER., 07/05/13

Man brukar säga att en känsla sitter i väggarna. Det är en stämning, som kan vara svår att sätta ord på. När vi talar om varumärken som vi jobbar med så har vi några som sitter i väggarna lite mer än andra. LAB är definitivt ett sådant varumärke, som bidrar till hela känslan i våra butiker.

För många säger det här ingenting, men våra medarbetare vet och våra stamkunder vet mycket väl vad LAB står. Säger man Pal Zileri runt om i världen klarnar bilden något för vissa. Men det finns fortfarande en stor skara som skakar något oförstående på huvudet.

Företaget har en gedigen historia inom konfektionens ädla konst och deras kunskap sträcker sig över tre sekel. Produktionen sker i deras egna fabriker i Vicenza som vi fick äran att besöka när vi var där i vintras. Vi fick också bekanta oss med deras skräddarmästare som gav oss en rundtur av rang trots vissa språkbarriärer. I skrivande stund håller de förresten på och förbereder en resa till våra butiker.


Alla som jobbar i fabriken har en enda uppgift, som de behärskar till fulländning. Pressar du axlar så pressar du axlar. En kvinna vi sprang på berättade med stolthet att hon gjort just detta i hela 34år.

LAB är en modernare och yngre underlinje till Pal Zileri,som bör klassas som ett av Italiens finare konfektionsvarumärken. Vi upptäckte LAB under en av våra inköpsresor och vi såg direkt att det var ett varumärke som hade något helt eget att bidra med. Vad var då det? Det bästa sättet att få reda på det är att komma in och prova!


Varmt Välkomna.


Gilla oss

Vad har då hänt med våren sedan förra året?

Vad har då hänt med våren sedan förra året?

Publicerad av JUPITER., 09/04/13

I vår vill kollektionerna få oss att slappna av.

Det händer mycket på ett år. Den här våren hittar du betydligt mer bomull och linne i kostymerna.

Kavajerna är ofta tvättade, axlarna har blivit rundare och axelvadden är nästan helt frånvarande. Det ställer höga krav på kvalitet och sömnad, för att kavajen ska sitta perfekt. Så det gäller att vara omsorgsfull i sitt val av kostym eller kavaj.

Mångfalden bland byxorna är stor. Chinosen har fått sällskap av både tvättade jeans och mer dressade bomullsbyxor. Passformen är generellt sett smal och uttrycket är bekvämt och sorglöst.

På skjortfronten är det den lediga button down-skjortan som går i första ledet tillsammans med jeansskjortorna.

På Jupiter gläds vi åt att våren är ovanligt färgrik, med olika nyanser av blått och brunt och klickar av orange och grönt.

Glöm förresten inte att prova ett par mockaskor när du besöker oss. Det är ett perfekt sätt att vandra in i våren på.

Nu råkar vi ju leva i Skandinaviens nyckfulla klimat. Och våren är inte alltid så mild vi kanske skulle önska. Därför är det inte helt fel att ha en okomplicerad carcoat till hands.

Gilla oss

Skor för fåtalet

Skor för fåtalet

Tomas Färnqvist Publicerad av Tomas Färnqvist, 08/04/13

I samarbete med välrenommerade Loake från Northamptonshire har vi på Jupiter utvecklat två svåråtkomliga skor i mocka.

Hal Olive Suede, som bara i finns i tolv par per butik, är en egensinnig brogue med superlätt vit gummisula. Den något mindre excentriska Pendragon Suede MTO är utrustad med en klassisk lädersula och finns i två nyanser av brunt.

Gilla oss

L.B.M 1911

L.B.M 1911

Johan Schulz Publicerad av Johan Schulz, 08/03/13

Vi på jupiter går alla runt med ett fånigt leende på läpparna. Vi har nämligen börjat samarbeta med italienska kavajlegenderna L.B.M 1911.

L.B.M har drivits av familjen Bianchi sedan 1911. Företagets tradition och stolthet över hantverket känns i själva tyget och sömmarna när man blundar och låter fingertopparna löpa över dem.

Det känns extra kul att börja jobba med L.B.M jult nu. Med tanke på att den tvättade kavajen spelar nyckelrollen i vårgarderoben!

Gilla oss

FÄRGEN VA BLÅ

FÄRGEN VA BLÅ

Publicerad av JUPITER., 01/03/13

NN.07 Har under deras 6 åriga historia hunnit bli ett varumärke i var mans mun, Det är en liten skara som undgått deras framfart på den skandinaviska marknaden.

Receptet bakom deras framgång bygger till stor del på sättet de bygger historia.
I höstas lanserade de rödpang (Vin), året innan det en limiterad öl som tog slut snabbare än du hann säga skål. Detta är dock bara en bråkdel av vad de hunnit med. För lite mer än ett år sen tog de fram sin lite ”exklusivare” linje Directors Cut.

Iden bakom Directors Cut föddes under en resa till Tokyo och representerar Viktors och Ulriks (NN.07´s grundare)absoluta garderobsfavoriter. Det kan vara allt från plagg som trillat ur huvudkollektionen pga lite för dyra produktionskostnader till gamla dängare som de velat sätta en NN.07 prägel på.

Vad skiljer då Directors Cut från övriga kollektionen kan man kanske undra.
Materialen och behandlingen är ju givetvis någonting som man inte har tummat på. Nu till våren hittar vi tex Kashmirtröjor, Jeansjackor samt otroligt fina linneskjortor som dryper av kvalité och blå färg. Hela Directors Cut kollektionen är nämligen blå rakt igenom.

Du hittar Directors Cut kollektionen på alla tre Jupiterbutiker nu för våren. Och om inte personalen redan hunnit visa dig Directors cut får du helt sonika smyga in i butikerna och leta efter Directors Cut Loggan som pryder alla deras plagg.
Gilla oss

John Smedley

John Smedley

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 11/09/12

Till denna höst har vi den stora äran att få presentera John Smedley i butikerna. Ett anrikt brittiskt varumärke som har traditioner enda tillbaka till 1794. Varumärket anses som en av de ledande tillverkarna i världen på tröjor. Hösten 2012 kommer vi att presentera ett urval av deras merinoulls tröjor. Merinoullen i dessa tröjor kommer från de Nyzeeländska merinofåren och anses av många vara den bästa ullen i världen. Mjukheten i plaggen gör dem perfekta att ha direkt på kroppen eller bara med en t-shirt eller skjorta under. Kom in och prova en brittisk klassiker.
Gilla oss

ATT RO IN I FRAMTIDEN

ATT RO IN I FRAMTIDEN

Publicerad av Jupiter, 08/09/12

Det var i början av åttiotalet. Om kvällarna låg jag ofta på mage i sängen med ett kollegieblock framför mig och lyssnade koncentrerat på kassettband med Eurythmics, Depeche Mode, Human League och förstås Yazoo, som jag aldrig kunde få nog av. Jag skrev ned orden som Alison Moyet sjöng dem för mig; det var ljuden jag antecknade, inte de engelska orden, för dem kunde jag inte. Sedan sjöng jag med i låtarna på det språk som vara bara mitt och Alison Moyets, lät det föra mig bort från våningssängen i Köping till helt andra världar.

Jag var elva år och syntare. Det kunde man se på min synttofs i nacken och på min mapp med teckningar som satt bland de andra på en av väggarna i klassrummet, där jag med stora bokstäver i pastell hade skrivit namnen på banden jag älskade. En kärlek som en dag avbröts av Udo Dirkschneiders skrik i inledningen till Accepts "Fast as a shark". Det var något helt annat. Kompromisslöst och samtidigt lite läskigt. Jag hade sett posters med dem på väggarna i en kompis storebrorsas rum, där det luktade svett och fanns en jättelik pyramid med ölburkar. De var en sorts ondskefulla troll i jämförelse med mina betydligt mer sofistikerade och fredliga hjältar. Men det hindrade mig inte från att redan efter några dagar välja bort synten för hårdrocken. Det var ett vemodigt beslut, men samtidigt var det oundvikligt, för musiken krävde trohet. Att ha ett förhållande med två genrer samtidigt var uteslutet. Så jag klippte bort tofsen och gjorde en ny mapp med helt andra bandnamn.

Min kursändring från var lika plötslig som de gubbsura Moderaternas metamorfos till nya käcka Socialdemokraterna i chinos. Eller som ett annat blått varumärkes ompositionering: Pripps Blås förändring runt millennieskiftet, då de gick från att representera stillsamt midsommarfirande på skärgårdsöar till kramiga brottningsmatcher mellan packade grabbar i fjuniga dotcom-mustascher och Acne-jeans.

När varumärken förändras gör de det i allmänhet inte för att de själva bytt smak eller åsikt, utan för att marknaden eller väljarna har gjort det. Denna manöver går ibland förvånansvärt bra. Som för Moderaterna. Ibland går det mindre bra. Som för Pripps blå, vars försäljning omedelbart började sjunka, varför de snabbt seglade tillbaka till sin gamla kobbe. Och såvitt jag vet sitter de fortfarande kvar där och grillar och lyssnar på Tomas Ledin.

Jag brukar reflexmässigt dra öronen åt mig när jag hör någon yttra ordet "förnyelse". Inte för att jag vill frånta någon rätten att förändras, utan för att förnyelse i varje fall i varumärkessammanhang oftast är resultatet av ett ängsligt tjuvlyssnande och sneglande som brukar sluta med att den förnyade börjar sjunga i samma kör som alla andra.

Hur som helst är det med nyfikenhet jag knackar på dörren till Oscar Jacobsons studio på Birger Jarlsgatan i Stockholm, för att få inblick i hur kollektionschefen Mats Pettersson tänkte kring förnyelsen av ett över hundra år gammal företag som grundades i Borås 1903 av en skräddare med samma namn.

Mats hämtar två koppar bryggkaffe innan vi sätter oss ned vid ett stort vitt bord i mitten av ett rum som flödar av ljus och kring vars väggar delar av höstkollektionen hänger. Han börjar stillsamt börjar berätta om sitt arbete med Oscar Jacobson, som han ägnat sig åt drygt tre år tillsammans med VD:n Roger Tjernberg.

"Det finns oerhört fina värden i det här företaget att ta tillvara på. En grundläggande känsla för kvalitet och en hantverksskicklighet som faktiskt saknar motstycke i Sverige. Så för mig har det handlat om att operera varsamt och inte göra några genomgripande förändringar. Råvarorna och köket fanns där redan från början. Det som behövdes var några designer som förstod att använda dem på rätt sätt. Som klarade av att aktualisera varumärket, utan att förvandla det till något det inte är."

Den förnyelse Mats Pettersson beskriver är något annat än den standardmässiga totalrenoveringen där man utan eftertanke slänger ut allt det gamla och ersätter det med nytt. Den är både långsammare och varsammare. Och den utgår inte från en ängslig spekulation om vad folk vill ha, utan från företagets egen historia. När han berättar framstår han som en arkeolog som strävar efter att förstå och levandegöra en glömd kultur snarare än som en totalentreprenör som vill förändra precis allt.

"Här finns ett starkt arv som det är vår uppgift att förvalta och förhålla oss till i allt vi gör. Så för oss innebär designrollen mer att tolka och uttrycka varumärkets historia och mindre att uttrycka sig själv eller att formulera vad som är på tapeten precis nu. Oscar Jacobson handlar förresten mer om stil och personlighet än om mode."

Hur känner man då igen ett plagg från Oscar Jacobson?

"Man känner igen oss på våra högklassiga tyger från Harris Tweed, Reid & Taylor och Loro Piana. Och på den italienska skräddarkonsten, som ger oss lediga, okonstruerade kavajer med mjuka axlar, som är lika bekväma som tröjor och erbjuder plats för bärarens egen personlighet. På de korta byxorna som ser till att skorna får uppmärksamhet. Och på omsorgen om de små detaljerna, men de får du upptäcka själv."

Själv har jag fått min bild av Oscar Jacobson från en herrekipering i Köping, som frekventerades av småstadens mäklare, revisorer, banktjänstemän, säljare och deras söner som drömde yuppiedrömmar om aktieklipp och snabba bilar. När jag föreställer mig varumärket ser jag fortfarande en överdimensionerad blå dubbelknäppt kavaj med guldfärgade knappar framför mig. Detta trots att jag själv har flera plagg från Oscar Jacobsons senaste kollektioner, som jag dessutom använder alldeles för ofta, helt enkelt för att de är så bekväma och enkla att bära. Mats ler när jag berättar.

"Det är många som blir förvånade när de idag upptäcker oss i butikerna och ser vad som har hänt. Men vi låter det ta sin tid och vi ser ingen anledning att skrika ut vår förändring. Vi har inte ens ändrat logotypen. Det vore förresten lika korkat som om KB skulle byta logotyp. Istället låter vi kläderna tala, eller snarare viska fram förändringen."

När vi har skakat hand och jag öppnar dörren för att gå hejdar Mats mig. "Vänta, du måste kolla in en grej", säger han. Jag följer honom in i ett rum där det pågår en fotografering. Han tassar in och hämtar en rutig kavaj som han håller fram mot mig. Jag känner på det svala, nästan viktlösa ulltyget från Loro Piana och förstår att han verkligen menar allt han har sagt. Det är det här som är arvet. Det sitter i fibrerna, i sättet tyget är vävt på och i den omsorgsfulla sömnaden. Någon förändring har egentligen inte ägt rum, även om ingenting är sig likt för ögat. Stilen har skiftat, men kärnan är densamma. Det är skickligt gjort av Mats Petterson och hans kollegor.

På promenaden tillbaka tänker jag att Oscar Jacobsons reser in i framtiden med en roddbåt. Företaget navigerar genom att hålla blicken stadigt fäst vid resans utgångspunkt. På så sätt kan de aldrig hamna på en plats som är dem fullständigt främmande.

Jens Soneryd

Gilla oss

Gå ut med stil.

Gå ut med stil.

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 18/04/12

Då kostymbehovet under den här tiden av året dessutom brukar vara stort har vi ordnat några riktigt bra erbjudanden. Perfekt för studenter och andra som vägrar att kompromissa med sin stil.

Erbjudandena gäller från och med 15 april.
Lab kostym 3999 (4999)
Oscar Jacobson kostym 3499 (3999)
Adverb Kostym 2999 (3999)
Adverb skjorta 699 (999)
Fluga & Näsduk 499 (699)


Vi ses!

Gilla oss

En italienare med förkärlek för Japan

En italienare med förkärlek för Japan

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 17/04/12

Mauro Grifoni har varit verksam i snart 20 år då han började göra handgjorda skjortor under det egna namnet. Hans känsla för detaljer och kvalité bygger till stor del på hans rötter i Italien men det finns även en stor portion kärlek från det klassiska japanska hantverket i hans kollektioner. Inte minst i M.Grifoni Denim.
Han vågar experimentera mycket och använder ofta nya metoder för att ta fram olika tyger och förmedla känslor. Vad sägs om att kyla färgen innan den appliceras på kashmiren eller sy upp skjortor på maskiner som tidigare använts för att göra rockar. Under åren har han lyckats hitta en silhuett och en passform som få människor inte uppskattar. Under senare år har han jobbat han tätt med två kreativa sammarbetspartners Andrea Breda samt Ilaria Sesso

Inför vårsäsongen har de valt att blanda upp materialen för att skapa mer effekter på kläderna vid användning, silhuetten är fortsatt smal och den lediga men samtidigt dressade passformen fortsätter att växa sig starkare och starkare. Tittar man på färgpaletten så fortsätter den i de militäriska färgerna såsom khaki, grönt, beige och sandfärgat med inslag av blått.
På Jupiter har Mauro Grifoni varit en favorit bland personalen ända sen det första plagget levererades till butikerna och kunderna hakade snabbt på. Det började med någon kavaj och en kostym i väldigt små kvantiteter, men det blev så otroligt populärt så vi köpte bredare och bredare men behöll de små kvantiteterna för att inte överexponera varumärket och bibehålla den exklusiva känslan. För er som ännu inte upptäckt hur bra Grifoni är rekommenderar vi er ett besök i någon utav våra butiker

//Lo-haj Mattias Lomakka

Gilla oss

Stone Island

Stone Island

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 16/03/12

Det är inte många varumärkesnamn som har sådan attityd och status som Stone Island. Samtidigt som man är en utav det mest välrenommerade varumärkena i världen när det gäller tvättade kvalitéer och unika material nämns man ofta som en symbol för det subkulturella modet. Felaktigt enligt ägaren Carlo Rivetti som flera gånger förklarat att Eric Cantona en gång suttit i intervju med en Stone Island-tröja och att varumärket sen dess aldrig lämnat fotbollsarenorna.

Stone Islands historia sträcker sig till 1982. Det var när grundaren till C.P company Massimo Otis en dag tog emot ett material vid namn Tarpaulin (Ett bomullsmaterial som är impregnerat på båda sidor) som är både vattentät och extremt hållbart. Efter timmar av stentvättning och färgning tog materialet en ny mjukare och lättanvändligare form. Man tillverkade 7 jackor och kom att kalla det nya materialet för ”Tela Stella”. Projektet var utanför ramarna för vad C.P Company stod för så man beslöt sig för att förgrena ut kollektionen och kalla den för Stone Island. Ett namn som antydde på kopplingen till det marina samt det militära.

Med en nästan sinnessjuk noggrannhet när det gäller detaljer, färgning och materialval har Carlos tillsammans med sina kollegor lyckats producera ett flertal plagg som verkligen lyfter fram passionen i deras arbete. För projekt som ”Ice jacket” och ”Reflecitve jacket” hade inte varit möjligt om kärleken till varumärket inte funnits där. Att man därtill som klädmärke använder sig utav ett laboratorium för att framställa diverse olika material och unika färgsättningar gör det hela än mer imponerande. Man har exempelvis sen starten nästa 60.000 olika färgämnen arkiverade.

2012 är året då Carlo rivetti firar 30 år med sin stolthet och gör det genom att skapa en jubileums kollektion där han hyllar varumärkets historia, nutid och framtid i tre olika jackor. Kollektionen släps till i höst i våra butiker men tillsvidare får ni gärna komma in och ta del av Stone Island SS12, passa på innan Cantona gör detsamma.
Nedanför följer en film där Claudia Bergamini visar oss hur den berömda tvättning/färgningen går till:


Episode 2: Garment Dye_Life Of a Jacket from Stone Island on Vimeo.

Gilla oss

Rosi & Ghezzi

Gilla oss

Vildmarken flyttar in

Vildmarken flyttar in

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 21/02/12

Deras väskor fullkomligt dryper av kvalité. Varumärket grundades 1897 i Seattle och klassas som ett utav Amerikas mest anrika klädföretag. Filson har under åren burits med stolthet av fiskare och jägare. Vi ser en tydlig inspiration från den aktiva friluftsmänniskan i kommande kollektioner och tycker deras väskor passar ypperligt hos oss på Jupiter. Så kom in och fiska upp en väska!


Gilla oss

Var inte rädd för brunt

Var inte rädd för brunt

Publicerad av Jupiter, 15/02/12

Bruna skor är ju oerhört användbara och kan vara hur snygga som helst i sällskap med till exempel en blå kostym. Dessutom blir ett par grova, bruna läderskor bara snyggare med tiden.

I höst kan du välja mellan ovanligt många bruna exemplar i läder och mocka från bland annat R.M Williams, Loake och Paul Smith.

Bild hämtad från The Sartorialist.

Gilla oss

Första, andra, tredje

Första, andra, tredje

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 16/11/11

På Jupiters Moderna presenterades i torsdags ett urval från höstens kollektioner.

Spänningen var stor när budspadarna höjdes och allt från galoscher till synnerligen sällsynta jackor och exklusiva kostymer ropades in.

På Jupiter vill vi tacka alla deltagare för en fantastisk kväll.

Ett särskilt tack riktar vi till den fenomenale auktionsförrättaren Tom Österman, som dessutom demonstrerade hur en holländsk auktion går till.

Gilla oss

Trotsa kylan med stil

Trotsa kylan med stil

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 19/09/11

Våra vintrar blir allt kallare medan medvetenheten inom mode går motsatt riktning. Vi på Jupiter valde därför att lagom till årets vargavinter ta in en känga som inte bara är ur snygg utan även vinter varm. Tillsammans med det anrika Northampton baserade skomärket Loake har vi designat en dressad känga i bästa hantverk som på insidan pryds av kaninpäls. Allt för att göra den kalla vintern betydligt behagligare, men framförallt snyggare.

Gilla oss

Jupiter Cup

Jupiter Cup

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 12/09/11

För andra året i rad hölls tävlingen Jupiter Cup och det på en av Stockholm absolut bästa golfbanor, Kallfors GK.

Med otroligt snabba greener och med flaggplaceringar som gjort självaste Tigern knäsvag var det flera av våra golfande kunder som bjöd på riktig inspirerande golf.

Bäst av dem alla spelade Daniel Olsson som gick hela 6 under banans par och belönades med ett presentkort värt 30.000 kr att handla på Jupiter för.

Vi vill passa på att gratulera Daniel samt tacka Kallfors GK och restaurang Griffins för en otroligt trevlig dag.

Gilla oss

L.B.M

Gilla oss

Stöd oss i kampen mot kylan

Stöd oss i kampen mot kylan

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 03/03/11

Det räcker nu. Vi är trötta på minusgraderna. På de avspärrade trottoarerna, halkan, plogbilarna och kvällspresslöpsedlarna som upplyser om att ”snösmockan” slår till igen.

Men tröttast av allt är vi på dunjackorna, pälsmössorna och de fodrade kängorna. Därför har vi bytt ut dem mot vårmode från gamla favoriter som Nikolaj d’Étoiles, Mauro Grifoni och NN07 och nya som B.D. Baggies, Chunk och Tellini.

Om inte vintern försvinner självmant så får man helt enkelt ta saken i egna händer och driva bort den med hjälp av ofodrade kavajer, lediga skjortor och pikéer.

Välkommen till våra butiker och delta i kampen mot kylan.

Gilla oss

Cykel ersätter Häst

Cykel ersätter Häst

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 02/03/11

Lagom till första vårsolen har vi nu packat upp kartongerna fyllda med pikéer från varumärket Chunk.

Klassiska pikéer med cykelpolo-tema som vi tycker passar alldeles utmärkt till den lite tvättade looken i vår.

Kännedomen kring cykelpolo är relativt låg och därför tillför plaggen något till den annars så hästpolostyrda pikévärlden.

Temat cykelpolo är återkommande på alla tröjor både som sydda siffror på rygg och ärm men även med klubbnamn, såsom BRBPC (Black Rebel Bicycle Polo Club).

Låt er inspireras av bilderna och ta en titt på filmen för att lära er mer om cykelpolo.

Gilla oss

Knäpp fast kragen!

Knäpp fast kragen!

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 11/02/11

Men även om B.D. Baggies har ägnat sig åt buttondown länge, så var de inte först.

De verkliga pionjärerna var några argentinska polospelare som i slutet av 1800-talet började knäppa fast kragarna för att slippa distraheras av fladdrande kragsnibbar.

Buttondown är också ett bra sätt att upprätthålla elegansen när vårvindarna blåser hårt. Därför är vi glada att presentera det anrika amerikanska varumärket B.D. Baggies, vars senaste kollektion designats av David Mullen.

För att använda B.D. Baggies egna ord handlar det om skjortor som är lika naturligt bärbara som t-shirts. De är avspända på precis rätt sätt.

Gilla oss

Fashion is never finished.

Gilla oss

Är det fest så är det

Är det fest så är det

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 26/11/10

Idag är inte smoking vad man skulle kalla ett lågmält plagg. Annat var det på den brittiske dandyn Beau Brummels tid. För honom var smokingen ett ledigt elegant alternativ till dåtidens betydligt pråligare utstyrslar.

Men då var det i och för sig tidigt 1800-tal. Idag har det gått nästan 200 år sedan den utblottade Brummell för gott lämnade scenen. Och våra associationer till smokingen har nog mindre att göra med legendariska dandyer än med ikoner som Cary Grant, Roger Moore och Steve McQueen.

Så till själva saken. Om det nu råkar vara så illa att du inte har någon smoking längst inne i garderoben, eller att den inte längre sitter som den en gång gjorde, så är det definitivt hög tid för ett besök hos oss på Jupiter. Vi har dessutom utrustat våra butiker med en rad accessoarer som trivs finfint tillsammans med smokingen.

Gilla oss

Skor som överlever dig

Skor som överlever dig

Christoffer Stenbeck Publicerad av Christoffer Stenbeck, 08/11/10

För er som inte känner till Sanders kan vi berätta att det är ett klassiskt märke från skodistriktet Northamptonshire, som startades av två bröder 1873.
Skorna är fortfarande gjorda efter samma principer som på 1800-talet. Helt enkelt för att det blir bättre så.

Så istället för att skaffa nya skor varje säsong kan du helt enkelt lämna in dina Sanders till skomakaren för långmilaservice med jämna mellanrum.
Det är bättre för miljön, det personliga välbefinnandet och i längden också för plånboken. Men då krävs det förstås också att du tar hand om dina skor, vilket brukar komma naturligt. Rätt skötta kan skor av den här typen gå i arv.

På Jupiter Hornsgatan hittar du två skor från Sanders. En klassisk brogue-sko och en mockakänga med gummisula, som förmodligen är en av de bekvämaste skor vi någonsin stoppat våra ömtåliga fötter i.

Gilla oss

Loake

Gilla oss

Oscar Jacobson

Gilla oss

Lardini

Gilla oss

Gå baklänges in i framtiden

Gå baklänges in i framtiden

Max Pehrson Publicerad av Max Pehrson, 21/10/10

För det mesta är det läge att bli rejält misstänksam när varumärken, och politiska partier också för den delen, säger att de har förnyat sig. Vad menar de egentligen? Att de bestämt sig för att byta till ett mer säljande namn på samma gamla pölsa? Eller att de ska börja servera närproducerad lammkorv istället, eftersom alla plötsligt vill ha det.

Bakom ord som ”förnyelse” och ”förändringsprocess” döljer sig ofta en fundamental brist på identitet och karaktär. Ett ängsligt spanande efter trender och ett hopplöst sökande efter ”vad folk vill ha”.

Oscar Jacobsons förnyelse är något helt annat. De tittar inte framåt med flackande, orolig blick, utan bakåt, mot sin historia. Deras förnyelse handlar inte om att göra något helt nytt eller om att börja använda nya ord. Den handlar om att bli ännu bättre på något de har ägnat sig åt i över 100 år: Att sy kostymer.

Den okonstruerade kavajen från Oscar Jacobson är gjord med en imponerande precision. Och byxorna tillhör något av det bästa vi sett under flera år. Dessutom är priserna ovanligt överkomliga.

Vi kunde helt enkelt inte låta bli att bjuda in Oscar Jacobson i butikerna.

Gilla oss

Loggor

Micke Alm Publicerad av Micke Alm, 02/10/10

Gilla oss